Inspecció de treball insta À Punt a complir les normes
Inspecció de treball insta À Punt a complir les normes EUROPA PRESS

Inspecció de Treball ha instat la radiotelevisió valenciana, À Punt, a complir les normes en matèria d'horaris, plusos, retribucions i menjador "de forma inexcusable", segons ha informat la secció sindical de CCOO, que assegura realitzarà un seguiment d'aquestes qüestions per a confirmar el seu compliment.

En un comunicat, CCOO ha explicat que en la trobada amb la Inspecció de Treball els representants sindicals van plantejar la necessitat i urgència de tindre un conveni col·lectiu per al grup, sense descartar la possibilitat d'arribar a acords parcials previs en matèries com a jornada i complements.

"Respecte a jornades i descansos, l'empresa ha sigut instada a respectar els descansos de 12 hores entre jornades, els descansos setmanals i la jornada màxima de 9 hores després de constatació que es realitzen jornades de 12 hores", ha indicat el sindicat.

Les mateixes fonts asseguren que Inspecció ha confirmat que la jornada realitzada per la major part del personal d'À Punt està per damunt de l'establit en l'acord, davant el que CCOO ha recomanat al personal portar el seu propi registre de jornada realitzada.

Obligacions de le la companyia

L'empresa haurà d'assegurar que tot el personal disposa, amb un mínim de 15 dies d'antelació, del quadrant amb els descansos i jornades a realitzar. Així mateix, cada empleat ha de disposar del resum mensual de la jornada realitzada, amb expressió de les hores extres realitzades.

S'haurà de realitzar el registre diari de jornada, per a poder computar les hores extres realitzades de forma clara i s'hauran de compensar les hores extraordinàries en el termini màxim de 4 mesos des de la seua realització. Abans de final d'any, personal haurà d'establir quina jornada, i si és el cas vacances, ha de recuperar cada persona.

Segons CCOO, "davant la demanda de la representació sindical l'empresa va iniciar una recollida de dades de jornada realitzada per cada persona contractada, que asseguren haver traslladat a cada departament, perquè puguen ser contrastats".

A efecte de còmput de jornada i després d'un ampli debat, la Inspecció va aclarir que "les hores festives, dins de la planilla normal horària, es compensen amb el plus de festivitat". És a dir, "només les hores extraordinàries requerides fora de la planilla, són compensables", per 2 hores si són realitzades en horari nocturn i 2,5 hores si són realitzades en diumenge o festiu.

Respecte a la normativa de menjadors, Inspecció ha confirmat que "els centres de treball de més de 50 persones ocupades han de comptar amb un menjador amb servici de menjar, no sent aquest substituïble per màquines de vending".

Respecte als plusos per treball en horari nocturn, es va aclarir que han de ser abonades totes les hores realitzades i no a partir de la tercera. El concepte de treballador nocturn afecta les jornades màximes, descans entre jornades o vigilància de la salut, sense perjuí de l'abonament dels plusos.

Diferència salarial

Així mateix, el sindicat ha explicat que en relació a la diferència salarial del personal tècnic de la CVMC i la societat anònima, la pròpia Inspecció va recomanar la reclamació de les diferències salarials.

"Atés que fins a febrer del 2019 no es compleix el termini d'un any per a ningú i per tant no hi ha pèrdua de drets, CCOO està preparant el procediment amb la intenció de fer-ho de forma col·lectiva", ha agregat la central sindical.

Consulta aquí más noticias de València.