L'Ajuntament de València presenta la seua festa de Cap d'Any
L'Ajuntament de València presenta la seua festa de Cap d'Any / JOSE JORDAN

Una festa infantil pel dia i espectacle de llums, pirotècnia i música a càrrec de dones dj acomiadaran el 2018 en la Plaça de l'Ajuntament de València, en una festa de Nit de Cap d'Any que "va vindre per a quedar-se i s'ha consolidat perquè omple un buit que existia en aquesta ciutat".

La festa de les 'Campanades de Cap d'Any 2018' es consolida així en la ciutat com a festa de Nit de Cap d'Any i enguany donarà visibilitat a les dones com dj juntament amb un espectacle multimèdia de llums i un piromusical per a començar el 2019. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat per les dj valencianes Cinnamon i Innmir, que participaran en la festa, ha presentat la programació, que enguany inclou una festa infantil.

A més de campanades de 'comiat' de l'any, la festa infantil inclourà pirotècnia, ballarins, xanquers, pallassos, actrius i actors que interactuaran amb el públic "i alguna sorpresa més" a les 12 hores, a més de l'actuació de la periodista, escriptora i dj Susana Monteagudo amb el seu espectacle Crios & Rolls.

La festa nocturna començarà a partir de les 22.30 hores del 31 de desembre i conclourà aproximadament a la 1.45 de la matinada de l'1 de gener, ja que "no es tracta de fer-li la competència a les sales privades sinó de ser aliats, ajudar i complementar la seua oferta", ha explicat Fuset.

Piromusical per a començar el nou any

A més de Cinnamon i Innmir i el dj Boccachico, abans del canvi d'any hi haurà un espectacle multimèdia de llums, en el qual "es destacaran els elements arquitectònics de l'Ajuntament", i un espectacle per a donar una benvinguda piromusical al nou any a càrrec de la Pirotècnia Vulcà, que dispararà des de la terrassa i les dues torres laterals de l'edifici municipal, amb una superfície total de 60 metres.

"La festa de Nit de Cap d'Any en la plaça de l'Ajuntament va vindre per a quedar-se i s'ha consolidat perquè omple un buit que existia en aquesta ciutat, la qual cosa ha contribuït al fet que es convertisca en un clàssic imprescindible en sol quatre anys", ha assegurat Fuset.

L’edil ha subratllat la "qualitat, professionalitat, diversitat d'estils musicals i llarga trajectòria" dels qui participaran en les dues festes de 'Campanades de Cap d'Any'. Per la seua banda, Cinnamon ha manifestat el seu "orgull per estar enguany en aqueix cartell meravellós" i el seu objectiu d’"aconseguir a través de la música que la gent es divertisca al màxim en una festa intergeneracional i amb un públic molt divers".

Festa popular "més barata"

El regidor també s'ha referit als aspectes tècnics, com el reforç de la neteja, la instal·lació d'urinaris químics i el control dels accessos per a evitar l'entrada de recipients de vidre en el recinte. El cost total estimat de la festa en la plaça de l'Ajuntament s'estima en 47.035 euros, "el més barat de totes les festes populars d'assistència multitudinària que s'organitzen en la ciutat".

"La cultura festiva és la gran aliada del turisme cultural, una aliada social i de nexe amb la ciutadania, perquè cada vegada més faça seua la plaça de l'Ajuntament", ha ressaltat Fuset, que ha demanat que la gent acudisca a la plaça en transport públic, arribe amb la suficient antelació per a tenir garantit l'accés a la plaça i que "el consum d'alcohol siga moderat i responsable".

Fuset ha expressat el seu desig que la fórmula "màgica" de la festa de la Nit de Cap d'Any "torne a funcionar un any més, ningú es quede sense ballar i aquesta festivitat popular siga tot un revulsiu per a la ciutat i per a l'economia local".

Consulta aquí más noticias de València.