Més de 50 gossos buscaran ser adoptats en la desfilada d'AUPA i Bioparc
Més de 50 gossos buscaran ser adoptats en la desfilada d'AUPA i Bioparc BIOPARC

Més de 50 gossos abandonats desfilaran el pròxim diumenge 16 de desembre per a buscar una família que els adopte en una desfilada solidària organitzada per Bioparc amb la protectora Adopta Un Perro Abandonado (AUPA) a les 12 hores en la plaça exterior del parc i obert al públic.

Aquest esdeveniment pretén sensibilitzar a la societat sobre la importància de no regalar animals de companyia com si foren "objectes", especialment en aquestes dates. Per contra, incorporar un gos a la llar ha de ser "una determinació completament meditada i compartida" per tots els membres de la família i per als qui han pres la decisió, l'adopció d'un ca abandonat és "la millor i més solidària opció".

Així, enguany en la 13 edició, sota el lema "Vine a conèixer al teu millor amic!", desfilaran 50 meravellosos gossos. "Són algunes històries sense completar, a les quals encara cal escriure el final feliç que mereixen i tenen l'esperança que el dia 16 podran començar aqueixa nova vida", han assenyalat des del parc valencià.

Aquest esdeveniment solidari va nàixer fa més de sis anys de dues organitzacions compromeses amb el benestar animal i ha suposat un motiu de satisfacció per a tots els que han participat, a més de ser un punt de reunió de persones que van adoptar en anteriors edicions, per a compartir la seua experiència i animar a uns altres que encara no han fet el pas.

En aquests dies previs a les festes nadalenques és "especialment necessari" fer una crida sobre "la responsabilitat" que suposa regalar un animal de companyia i reflexionar sobre la necessitat de comprometre's amb la seua cura i benestar, no solament en els primers moments d'il·lusió, sinó al llarg de tota la vida de l'animal, asseguren. Espanya segueix al capdavant de la Unió Europea en abandó d'animals.

Consulta aquí más noticias de València.