Comunitat Valenciana

El Sepla acusa Air Nostrum de "vulnerar el dret a vaga"

  • L'empresa "nega rotundament" aquestes acusacions i ressitua a la "gran majoria" dels 5.200 viatgers afectats.
Air Nostrum, imatge d'arxiu
Air Nostrum, imatge d'arxiu
AIR NOSTRUM - Archivo
Air Nostrum, imatge d'arxiu

Air Nostrum ha assegurat que "no vulnera el dret a vaga dels seus pilots" i ha "negat rotundament les afirmacions" d'aquest dilluns del Sindicato Español de Pilotos de Línias Aéreas (SEPLA), al mateix temps que ha expressat la seua "satisfacció" per haver "sigut capaç de resituar a la gran majoria dels quasi 5.200 passatgers que han patit entre divendres i aquest dilluns les conseqüències d'aquesta vaga injustificada i sense sentit".

Sepla ha acusat aquest dilluns a Air Nostrum de "vulnerar el dret a vaga" dels treballadors per, segons denuncien, destinar els 16 pilots que han exercit el seu dret al treball a vols "de 'wet lease' que opera Air Nostrum per a SAS, Lufthansa i Brussels" que "no eren serveis mínims". A més, afirma que només el 4% dels pilots ha exercit el seu dret al treball.

La companyia aèria ha titlat de "falsa" l'"afirmació del Sepla que les parades hagen sigut secundades pel 95% del col·lectiu de pilots", ja que "37 d'ells (un 10% del total) han manifestat per escrit a l'empresa la seua voluntat de treballar", ha subratllat l'empresa en un comunicat.

A més, l'aerolínia ha insistit que "no és cert que Air Nostrum haja vulnerat el dret de vaga dels pilots", sinó que "ha exercit el seu legítim dret a reajustar la producció per a protegir al màxim nombre de passatgers tant a Espanya com a Europa".

L'operadora de vols, "com és lògic, no ha pagat als pilots que han exercit lliurement i voluntàriament el seu dret a la vaga cap concepte salarial contemplat en el conveni, tal com estipula la legislació". "L'empresa no ha cancel·lat cap reserva d'hotel, però en quedar suspesa la relació laboral per a eixe dia, tampoc li correspon fer-se càrrec de l'habitació ni del mitjà de transport", ha agregat.

De la mateixa manera, ha posat l'accent que la mercantil "no ha amenaçat ningú, simplement ha recordat a alguns pilots on han d'estar l'endemà de la vaga".

"És molt ingenu pensar per part del Sepla que si els seus delegats s'hagueren tancat amb l'empresa el cap de setmana no s'hagueren cancel·lat els vols de l'endemà. Les operacions ja estaven cancel·lades des de la setmana passada perquè la voluntat d'Air Nostrum és protegir els passatgers amb la suficient antelació perquè no patisquen les conseqüències de les parades oferint totes les solucions possibles", ha remarcat l'empresa.

Els llocs de treball, "un tema prioritari"

Des d'Air Nostrum afirmen que el "motiu de la vaga és el control de la producció de la companyia i no el suposat buidament de la mateixa". A més, insisteixen que els pilots, "després del conveni subscrit pels seus representants amb l'empresa el juny passat, té garantit que no es pot prescindir de cap pilot d'Air Nostrum sempre que existisca operació amb tercers". "La garantia dels llocs de treball dels pilots d'Air Nostrum és un tema prioritari per a l'empresa", han recalcat.

L'empresa ha indicat que des dels seus inicis recorre a altres operadors "per a complementar la seua operació, com fan moltíssimes altres companyies aèries en el món". "Precisament per açò, l'únic col·lectiu de l'empresa que no va patir acomiadaments durant la crisi va ser el de pilots", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento