La Generalitat destinarà 25 milions per a eliminar sorolls i olors a Pinedo i canviarà l'entrada de camions

  • El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha avançat aquest dilluns que la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, destinarà 25 milions d'euros per a eliminar els sorolls i les olors que genera l'activitat de depuradora de la pedania valenciana de Pinedo als veïns de l'entorn.

Igualment, es preveu canviar l'entrada "per a evitar el pas de vehicles pesats" i així els sorolls i molèsties que el seu trànsit provoca en el nucli de població proper a la depuradora. Aquestes "millores" formen part del Pla Especial que l'administració autonòmica elabora per a minimitzar l'impacte i els efectes negatius" de l'activitat de la instal·lació de Pinedo.

Quesada s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions a Europa Press, després que els veïns d'aquesta pedania que van denunciar davant els tribunals l'activitat de la depuradora i les molèsties que els ocasiona decidiren aquest diumenge per unanimitat demanar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'execució de la sentència en la qual ordena el tancament de la fase III d'aquesta infraestructura.

Representants d'aquests veïns i el seu advocat han acudit aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de València per a presentar l'escrit en el qual reclamen al TSJCV l'execució d'aquesta fallada.

"Des de la Conselleria de Medi ambient entenem que no és raonable el tancament a causa dels perjuís, sobretot, mediambientals que poden produir-se", ha exposat Fran Quesada.

El responsable autonòmic ha coincidit en aquest plantejament amb el regidor del Cicle Integral de l'Aigua a València i president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi), Vicent Sarrià, que aquest dilluns ha reiterat la "impossibilitat" de tancar la depuradora de Pinedo "per raons mediambientals", atés que açò "suposaria tirar al mar les aigües residuals de 1.200.000 persones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento