Comunitat Valenciana

Un jutjat avala la retirada de la creu dels caiguts de Callosa de Segura per ser un monument "marcadament polític"

  • El jutjat del Contenciós-administratiu número 1 d'Elx (Alacant) ha desestimat el recurs presentat per la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Creu contra l'acord de ple de l'Ajuntament de Callosa de Segura, de gener de 2017, que rebutjava una proposta del PP per a mantindre la creu dels caiguts en la plaça de l'Església.
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
ABOGADOS CRISITANOS - Archivo
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa

La creu va ser retirada en aplicació de la Llei de Memòria Històrica. En la sentència, la jutgessa recalca que la creu només representa "la facció" que va guanyar la guerra i que és un monument "marcadament polític" i amb una finalitat diferent a la de la fe catòlica.

La Plataforma va demandar l'Ajuntament en considerar que la decisió vulnerava el dret a la llibertat religiosa i esgrimia falta de legitimitat del consistori per a dictar eixa resolució. Per contra l'Ajuntament va al·legar inadmissibilitat del recurs i va sol·licitar desestimar el fons de l'assumpte.

Davant açò, la sentència, amb data del passat 15 de novembre, a la qual ha tingut accés Europa Press aquest dilluns, rebutja a l'Ajuntament la seua pretensió d'inadmissibilitat perquè es tracta d'un acord de ple que pot ser recorregut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento