Comunitat Valenciana

Igualtat anima els col·lectius feministes a treballar perquè altres CCAA amplien indemnitzacions per violència masclista

  • El secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez, ha animat els col·lectius feministes a treballar perquè l'equiparació de les indemnitzacions de les víctimes de la violència de gènere amb les del terrorisme s'estenga a la resta d'autonomies. Una mesura que, segons ha recordat, només s'aplica a la Comunitat Valenciana i suposa que la indemnització per assassinat haja passat de 6.000 a 75.000 euros.

Després de la reunió amb diverses representants del col·lectiu feminista, ha afirmat que aquest és un "avanç sense precedents" que posa el focus de la violència masclista "com una qüestió que afecta tota la societat" i ha agregat que "una societat que mata les seues dones és una societat malalta".

Ibáñez ha recordat que l'equiparació amb les víctimes del terrorisme va ser una de les propostes que la Conselleria d'Igualtat va aportar al Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Génere i que va ser acceptada, per unanimitat, per tots els col·lectius, entitats, formacions polítiques i institucions que van firmar aquest acord.

Ha comentat que s'està treballant "des del diàleg" en una altra proposta sobre la relació en el repartiment de les indemnitzacions per a "tindre en compte totes les sensibilitats" i "atendre totes les casuístiques que es puguen donar".

Així mateix, ha recordat que el Ministeri de l'Interior estableix per als casos d'indemnitzacions per a víctimes del terrorisme que les ajudes es destinaran al cònjuge de la persona morta, si no estigueren legalment separats, a la persona que hagués vingut convivint amb ella de forma permanent amb anàloga relació d'afectivitat almenys els dos anys immediatament anteriors al moment de la defunció, llevat que hagueren tingut descendència en comú, en aquest cas bastarà la mera convivència i els fills de la persona morta.

AUGMENT DE PRESSUPOST

El secretari autonòmic ha explicat que un altre dels objectius de la Conselleria en els comptes de la Generalitat per a l'exercici 2019, és ampliar el pressupost del pacte de 12,9 a 19,1 milions, així com que les ajudes per indemnització es puguen atorgar amb caràcter retroactiu i, a més, ampliar els supòsits a indemnitzar. Així, a partir del pròxim any també es percebran en el cas que les persones assassinades siguen fills, filles o familiars directes de les dones víctimes de violència masclista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento