Comunitat Valenciana

Aznar apel·la a una solució "humanitària i compassiva" per a Zaplana, a la presó amb leucèmia "amb risc clar de mort"

  • L'expresident del Govern espanyol José María Aznar ha recordat aquest dilluns a València que l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana està a la presó preventiva des de fa huit mesos i "pateix una leucèmia amb risc clar de mort", per la qual cosa ha defès que aquesta situació hauria de resoldre's "d'una manera humanitària i compassiva".
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu

Així ho ha assegurat a l'inici de la seua intervenció en la clausura del III Fòrum #IDEASFAES, que ha començat assenyalant la seua "gran satisfacció" per tornar a València i ha recordat la situació de l'expresident valencià.

"Pateix una leucèmia amb risc clar de mort i amb independència de les decisions judicials, que es respecten, o dels fets jutjats, que es jutjaran", ha indicat que en l'Estat de Dret "la justícia no és incompatible ni amb la compassió ni amb cert sentit humanitari".

L'expresident valencià es troba en la presó de Picassent (València) des de finals del mes de maig, quan la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València va acordar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança en el marc de l''Operació Erial', per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. La seua defensa ja ha demanat fins en quatre ocasions la seua eixida de presó pel seu estat de salut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento