Comunitat Valenciana

El Consell actuarà si hi ha una resolució definitiva "lesiva" per als valencians sobre el transvasament del Tajo-Segura

  • La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha subratllat aquest divendres que l'executiu autonòmic actuarà en defensa dels drets dels regants del sud de la Comunitat Valenciana si es produeix una resolució definitiva sobre el transvasament Tajo-Segura que siga "lesiva" per a la regió ja que ha puntualitzat que, de moment, el que hi ha és un tràmit.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada per la posició del Consell després de la proposta de reduir el transvasament Tajo-Segura de 20 a 7,5 hectòmetres cúbics i destinar-los únicament al proveïment humà, deixant fora l'agricultura.

Sobre aquest tema, Oltra ha puntualitzat que primer cal conéixer "qual és el punt de partida" i s'ha de produir una "resolució definitiva" perquè "els actes de tràmit no són recurribles". Per tant, ha remarcat que "quan es produïsca un acte definitiu que siga lesiu per a la Comunitat Valenciana i, en concret, per als regant del sud, el Consell actuarà en defensa dels drets d'aquests regants" perquè "no només és l'aigua de boca, sinó l'aigua que els dóna de menjar", ha indicat.

Mentrestant, ha postil·lat, el govern autonòmic seguirà defenent una política d'aigua que combine recursos, modernitze regadius, impulse les aigües depurades de regadius i incentive l'"ús responsable de l'aigua no solament a la Comunitat, sinó també fóra". Així, ha defès una filosofia "del diàleg i el consens de l'aigua i no de la guerra".

Oltra ha lamentat que en els últims 20 anys no s'hagen pres "més seriosament" les conseqüències del canvi climàtic i que l'escassetat d'aquest recurs "no aniria a millor" al país i a la Comunitat Valenciana. Si haguera sigut així, ha considerat que "probablement ara estaríem en millors condicions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento