La precarietat laboral, l’euro i l’habitatge és el que més ens preocupa

El Baròmetre d’Opinió revela que a més de la meitat de catalans no els interessa la política. CiU retalla cinc punts al PSC en la intenció de vot
L’atur i la precarietat laboral, el funcionament de l’economia i la incidència que hi ha tingut l’euro, i l’habitatge són les tres coses que més preocupen els catalans, segons el primer Baròmetre d’Opinió Política fet pel Centre d’Estudis d’Opinió.

El que més preocupa els ciutadans no és allò del que més parlen els polítics. La reforma de l’Estatut està en el lloc 11 del rànquing de les preocupacions dels ciutadans. «La gent no viu l’Estatut com un problema de Catalunya», segons el director del centre, Gabriel Colomé.

Davant la falta de sintonia entre els ciutadans i els polítics –a un 58% no li interessa gens la política i un 61% no en parla mai–, no és d’estranyar que  hi hagi  «cert malestar entre l’opinió pública, que està desencisada i descontenta», segons Colomé. Un 21,9% dels 1.900 enquestats considera dolenta la situació política actual mentre que a l’octubre del 2004 nomès ho pensava el 6,9%.

Sobre la intenció de vot, CiU ha retallat cinc punts al PSC i se situa a 4,4 punts. ERC i PPC es mantenen, mentre que ICV augmenta els seus seguidors en 1,4 punts respecte a l’octubre del 2004.

Joan Puigcercòs, el millor valorat

El líder polític català més valorat al baròmetre és el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Puigcercós, amb un 5,37. Els ciutadans valoren més els polítics catalans de Madrid que els que exerceixen a Catalunya. Josep Montilla es més valorat que Pasqual Maragall. No arriben al cinc el cap de l’oposició, Artur Mas (4,95) ni Josep Lluís Carod-Rovira (4,18). El pitjor valorat és Josep Piqué (3,79), tot i ser més conegut que Artur Mas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento