Comunitat Valenciana

Puig defèn que les coses "van millor" que en 2015 i en els pròxims quatre anys "aniran encara millor"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès aquest dijous que "les coses a la Comunitat valenciana van millor" que en 2015 i s'ha mostrat segur que "en els pròxims quatre anys consolidant aquest projecte aniran encara millor". "Evidentment, en una legislatura no anem a resoldre tot, ni en dos, va haver-hi qui va tindre 20 anys", ha dit, però fent balanç "és bastant difícil dir que no s'ha avançat".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

Així ha respost Puig a la pregunta de la portaveu de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, que li ha preguntat si creu que el balanç de gestió del Consell aquesta legislatura "ha donat resposta a la realitat social i econòmica de la Comunitat Valenciana".

El 'president' ha admès que "queda molt per fer" però ha recordat que aquesta societat "estava col·lapsada fa tres anys i mig" i s'ha avançat perquè "s'han reparat drets fonamentals, s'ha reconstruït la Comunitat situant-la en un estadi diferent, en un paradigma allunyat de la corrupció".

Ha agregat que moltes autonomies miren a la valenciana com "una comunitat en la qual s'avança", amb lleis "pioneres" que són "un orgull per als valencians".

No obstant açò, per a Sánchez eixa "no és la realitat de la Comunitat" i s'ha referit a la llista d'espera quirúrgica, els barracons o el Servef, on "el canvi de paradigma és canviar el nom mentre la inversió va per a a baix". Així, ha assenyalat que sanitat, educació i ocupació "no han sigut una prioritat" mentre el canvi de paradigma ha suposat "l'increment en el reg a entitats com Acció Cultural, Escola Valenciana o Fundació Ramón Llull".

"No vaig a demanar-li que recapacite perquè ja tenim temps, vaig a demanar-li autocrítica i la seua retirada convocant eleccions com més prompte millor", ha assenyalat.

Puig ha preguntat què problema hi ha a subvencionar una entitat com Escola que "defèn l'escola pública i la llengua" i ha assegurat que aquest Consell dóna també ajudes a un altre tipus d'entitats perquè no són "sectaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento