Comunitat Valenciana

Realitzen la transició de dona a home amb una única cirurgia "pionera"

  • La intervenció ha durat 17 hores i s'ha portat a terme en l'hospital IMED de València per l'equip de la clínica Noval.
  • Aquest mètode redueix els riscos i resulta beneficiós psicològicament per al pacient, segons els experts.
Cirurgia de dona a home
Cirurgia de dona a home
CLÍNICA NOVAL
Cirurgia de dona a home

El doctor César Noval ha realitzat una cirurgia "pionera" de transició de sexe de dona a home en l'hospital IMED de València, on ha aconseguit efectuar en el mateix temps quirúrgic, durant 17 hores, una fal·loplàstia, la retirada de genitals femenins, una mastectomia i la masculinització facial. La intervenció s'ha saldat amb un "resultat molt exitosa" i s'ha aconseguit la "funcionalitat sexual" del pacient, de 29 anys.

Així ho ha explicat aquest dimarts l'especialista, que encapçala l'equip multidisciplinari de la clínica Noval que ha desenvolupat aquest procés mèdic, en col·laboració amb IMED, que ha facilitat el quiròfan i equipament. Segons ha destacat, aquest procediment és "pioner a la Comunitat Valenciana".

Noval ha assegurat que dur a terme la cirurgia de dona a home en un sol temps quirúrgic permet "reduir els riscos" de cadascuna de les intervencions i, a més, resulta beneficiós psicològicament per al pacient, que "a nivell mental és inimaginable el que pateix" durant els processos prolongats en el temps.

El metge ha "reunit tots els passos" quirúrgics en una única intervenció, que ha constat de vuit fases i ha requerit de dos equips de professionals, ja que s'ha prolongat durant 17 hores. En l'operació, s'ha fet una mastectomia; s'han retirat els ovaris i l'úter; s'ha extret pell de l'avantbraç amb la qual s'ha construït el penis; s'ha adaptat la uretra i s'ha masculinitzat el rostre. El resultat, "molt exitós", és el d'un penis "actualment funcional", una mama masculina i un rostre amb trets típicament d'home.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento