Realitzen la transició de dona a home amb una única cirurgia "pionera"
Realitzen la transició de dona a home amb una única cirurgia "pionera" CLÍNICA NOVAL

El doctor César Noval ha realitzat una cirurgia "pionera" de transició de sexe de dona a home en l'hospital IMED de València, on ha aconseguit efectuar en el mateix temps quirúrgic, durant 17 hores, una fal·loplàstia, la retirada de genitals femenins, una mastectomia i la masculinització facial. La intervenció s'ha saldat amb un "resultat molt exitosa" i s'ha aconseguit la "funcionalitat sexual" del pacient, de 29 anys.

Així ho ha explicat aquest dimarts l'especialista, que encapçala l'equip multidisciplinari de la clínica Noval que ha desenvolupat aquest procés mèdic, en col·laboració amb IMED, que ha facilitat el quiròfan i equipament. Segons ha destacat, aquest procediment és "pioner a la Comunitat Valenciana".

Noval ha assegurat que dur a terme la cirurgia de dona a home en un sol temps quirúrgic permet "reduir els riscos" de cadascuna de les intervencions i, a més, resulta beneficiós psicològicament per al pacient, que "a nivell mental és inimaginable el que pateix" durant els processos prolongats en el temps.

El metge ha "reunit tots els passos" quirúrgics en una única intervenció, que ha constat de vuit fases i ha requerit de dos equips de professionals, ja que s'ha prolongat durant 17 hores. En l'operació, s'ha fet una mastectomia; s'han retirat els ovaris i l'úter; s'ha extret pell de l'avantbraç amb la qual s'ha construït el penis; s'ha adaptat la uretra i s'ha masculinitzat el rostre. El resultat, "molt exitós", és el d'un penis "actualment funcional", una mama masculina i un rostre amb trets típicament d'home.

Consulta aquí más noticias de València.