Concurs d'idees per a dissenyar un “gran” Botànic “unificat”
Concurs d'idees per a dissenyar un “gran” Botànic “unificat” EUROPA PRESS - Archivo

Un jardí “de categoria”. Això és el que vol per a la ciutat l'alcalde de València, Joan Ribó. Així ho va explicar després de la reunió que va mantenir aquest dilluns en la casa consistorial amb la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, en la qual van acordar convocar de manera conjunta un concurs d'idees per a dissenyar un “gran” Jardí Botànic “unificat”. 

L'objectiu? Que integre en l'actual recinte tant el solar de Jesuïtes com el Jardí de les hespèrides i les col·leccions d'història natural de Torres Sala, en l'actualitat tancada al públic. 

El concurs es convocarà “si pot ser després de Reis, immediatament”, va avançar Ribó, qui per al finançament i el desenvolupament del projecte també preveu sol·licitar ajudes de fons europeus, a més de comptar amb la col·laboració del Consistori i de la UV. 

“Anem a donar passos per a avançar ja en un projecte concret que arregle una zona important amb una sèrie de deficiències i solars, amb una gran lluita veïnal que ve de fa molts anys”, va destacar l'alcalde, qui també va remarcar: “Volem fer un Botànic que siga, perdoneu-me l'expressió, de categoria”. 

La idea guanyadora haurà de tenir un disseny que “recorde l'estructura del Botànic i siga una gran zona d'esplai i de formació per als veïns de la ciutat en general però, sobretot, pensant en els de el barri”, va dir Ribó, al que Mestre va afegir que es tracta d’“un projecte molt ambiciós”.

Lloc didàctic, d’investigació

La rectora de la UV va posar l'accent que el Botànic és un “lloc d’investigació, didàctic” i va posar en valor “que les col·leccions que estan tancades” s'òbriguen al públic ja que “formen part de la història natural de la ciutat”.

Consulta aquí más noticias de València.