Comunitat Valenciana

El mal temps remet després de deixar pluges de rècord a la Comunitat

  • Els ruixats afecten a carreteres i trens, i deixen sense classe a 136.281 alumnes valencians.
  • Barx acumula 600 litres per metre quadrat en sis dies, i el temps millorarà a partir d'aquest dimarts.
Furgoneta atrapada por la lluvia en Tavernes de la Valldigna
Furgoneta atrapada por la lluvia en Tavernes de la Valldigna
CPBV
Furgoneta atrapada por la lluvia en Tavernes de la Valldigna

El temporal de fortes pluges que ha assotat durant els últims dies la Comunitat Valenciana, principalment el sud de València i el nord d'Alacant, remetrà a partir d'aquest dimarts, però el dilluns va tenir el seu últim capítol en una jornada marcada per la suspensió de classes que va afectar a 136.281 alumnes de 88 municipis d'aquestes dues províncies. A més, la ciutat de Torrevella (Alacant) va registrar inundacions com a conseqüència de les intenses tempestes.

L'alerta roja es va donar per finalitzada a les 15.00 hores (va passar a taronja fins a la mitjanit), però el dilluns va clarejar amb multitud de suspensions de l'activitat escolar per part dels ajuntaments davant les previsions de fortes pluges i els efectes de les caigudes durant el cap de setmana.

Les pluges torrencials van acumular fins a 100 litres per metre quadrat a Torrevella, mentre que en altres poblacions valencianes, com Sueca i Algemesí, es van registrar 84,4 i 82 litres per metre quadrat, respectivament.

A Barx, en la comarca de la Safor, es van comptabilitzar, fins a les 13.00 hores, 101 litres per metre quadrat, la qual cosa suposa una acumulació des de dimecres passat de 600 litres per metre quadrat. Altres acumulats molt significatius des de l'inici –dimecres passat– del temporal són els recollits a Ròtova (403,8 litres per metre quadrat), Algemesí (356,4) i Pinet (352,8).

El fort onatge (fins a 2,5 metres d'altura en el port de València) va obligar a tancar el recinte portuari de Gandia com a conseqüència del vent. A més, les intenses pluges van provocar el desbordament parcial del tram final del riu Xúquer, ja prop de la seua desembocadura, i del llac de l'Estany, al sud del terme municipal de Cullera, i en tots dos casos l'aigua va inundar terres de cultiu però no va afectar a habitatges.

El temporal també va obligar a tallar carreteres com a conseqüència de l'acumulació d'aigua i de despreniments, i va causar retards en els trens de rodalies de Renfe de les línies C-6 i C-2 del nucli de València, segons va informar el Centre de Coordinació d'Emergències.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dimarts predomini de cel nuvolós a la Comunitat, amb obertura de clars a partir de la vesprada. No es descarten precipitacions febles a l'interior. Les temperatures mínimes presentaran pocs canvis, però les màximes pujaran entre tres i cinc graus en el litoral de Castelló i València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento