Comunitat Valenciana

Marco insisteix a demanar més pressupost en favor de la "qualitat" en À Punt: "No estem malgastant, estem invertint"

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Empar Marco (arxiu)
Empar Marco (arxiu)
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Empar Marco (arxiu)

La directora general de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, ha insistit aquest dilluns a reclamar "més pressupost" per a la ràdio i la televisió pública valenciana, À Punt, amb la finalitat de "mantindre i augmentar la qualitat de servici públic", estendre-la als informatius i a la resta de continguts, i seguir contribuint a "dinamitzar el sector audiovisual" de la Comunitat Valenciana.

"No demanem per demanar. Volem ser eficients i sostenibles. No estem malgastant, estem invertint", ha afirmat en aquest sentit Marco, que no vol una programació "low cost" i que ha precisat que se sol·licita "el pressupost necessari per a consolidar el projecte". La responsable d'À Punt s'ha pronunciat d'aquesta manera en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual, en la qual també ha intervingut el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, a petició de PP i Cs.

Tots dos han parlat del pressupost d'aquestes entitats per a 2019 i de l'augment que han sol·licitat, més enllà dels 55 milions plantejats per la Generalitat i per a arribar als prop de 70 que estimen convenients atenent el percentatge mínim -el 0,3 per cent dels pressupostos del Consell- contemplat en la llei de creació del nou ens. Soriano i Marco han assegurat que aquests han de ser mitjans "ben dotats" per a complir el seu objectiu i el mandat legislatiu.

La directora general, qui ha reiterat la seua petició d'aconseguir eixe percentatge, ha descartat "entrar en un infrafinançament" que porte a "hipotecar els mitjans" d'aquest nou ens. Així, ha rebutjat parlar de "programació low cost" i ha apostat per "continguts de qualitat" que es puguen exportar als informatius. Ha advertit que per a açò s'ha de comptar amb mitjans que permeten fer "els desplegaments necessaris", "cobertures dignes" i formats "atractius" com "mereixen els mitjans autonòmics" i reclama el públic.

Empar Marco ha subratllat que la nova ràdio i televisió públiques valencianes tindrà el pròxim any "tots" els seus mitjans ja en funcionament i ha declarat que açò requereix una dotació pressupostària "suficient", al mateix temps que ha asseverat, com ha fet també Soriano, que 2019 serà any de triple cita electoral -local, autonòmica i europea- i que això requereix tindre "capacitat de resposta" en espais com els informatius.

"EN EL PUNT DE MIRA"

"Aquestes cites agafaran À Punt en ple procés de consolidació. Estarà en el punt de mira de tots i això suposa no decebre", ha exposat Marco, que ha dit que els comicis han de cobrir-se "de manera solvent" amb mitjans tècnics i personals, entrevistes, debats, seguiment de campanyes, directes i espais especials que comportaran "despeses extres".

"Els mínims s'han de complir", ha dit en al·lusió al que arreplega el contracte programa, al mateix temps que ha assenyalat que si s'incompleix serà atenent els comptes que hi haja. "Demanem el pressupost que per llei ens correspon. Per necessitat i perquè el sector ho necessita", ha declarat. Marco i Soriano han comentat que davant dels 41 euros per habitant que s'inverteix en la resta de mitjans autonòmiques en el cas d'À Punt són 11.

A més, tots dos han apuntat la necessitat d'invertir en l'adequació de l'edifici "heretat" a Burjassot (València) per a actuar sobre "goteres" o un "sistema elèctric deteriorat" i per a adequar estudis i material. La directora general ha precisat que la seua reclamació de més recursos s'acompanya d'una "lluita" per part de l'ens per a "tindre els màxims ingressos per publicitat".

LA PARAULA DEL PRESIDENT

El diputat del PP Jorge Bellver ha recordat que el cap del Consell, Ximo Puig, va dir que no hi hauria increment de pressupost per a À Punt en 2019 i li ha preguntat a Marco "quant val" per a ella "la paraula" del president, al que aquest ha respost que no la posa en dubte i que ho té en "alta estima".

Bellver ha considerat que la directora general és "valenta" però "irresponsable" i ha demanat que no enganye al sector audiovisual perquè "si no hi ha retallades en personal -per falta de recursos- seran en continguts".

El representant de Cs Toni Subiela ha opinat que la reclamació de Marco es deu al fet que "amb 55 milions el seu projecte no funciona, per la qual cosa necessita més" per a comptar amb "un personal i un contingut adequat". Subiela, qui ha demanat una "gestió adequada dels diners" i ha dit que s'haurà de créixer a poc a poc, ha preguntat també pel repartiment de subvencions a llargmetratges, curtmetratges i documentals i la responsable d'À Punt ha indicat que es fa atenent a "preus de mercat".

El diputat de Podem Antonio Montiel ha demanat "mecanismes" perquè s'esmenen les "deficiències" vistes per la Sindicatura de Comptes en qüestions relacionades amb el funcionament intern o l'organització i "no caure en velles pràctiques". Així mateix, ha destacat que és la llei la que "dirigeix el marc de moviment de l'ens" i el Consell el que fixa el pressupost.

Fran Ferri, de Compromís, ha defès la condició de servici públic d'À Punt i la possibilitat d'anar creixent. Rosa Peris, del PSPV, que ha valorat la dinamització del sector audiovisual, ha estimat "vàlides i raonables" les raons de Marco i Soriano i ha instat a fer complir la llei.

Tots dos han al·ludit i valorat la iniciativa dels seus grups de presentar una moratòria sobre la normativa que regeix el pressupost de personal de l'ens per a suspendre la limitació prevista mentre que la partida que li destine la Generalitat no arribe al mínim que marca la llei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento