Comunitat Valenciana

Jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana se sumen a la vaga

  • Demanen el cessament de les "ingerències polítiques i partidistes" en el Consell general del Poder Judicial.
  • També reclamen una "millor organització" de l'Oficina Judicial i que es complete la "modernització" dels jutjats.
Concentració de jutges i fiscals en vaga en la Ciutat de Justícia València
Concentració de jutges i fiscals en vaga en la Ciutat de Justícia València
JUEZAS Y JUECES PARA LA DEMOCRACIA
Concentració de jutges i fiscals en vaga en la Ciutat de Justícia València

Jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana s'han sumat a la vaga convocada a nivell nacional per a alertar de la "greu situació de la Justícia" a Espanya i reclamar el "cessament de les ingerències polítiques i partidistes evidenciades en el repartiment de quotes del Consell General del Poder Judicial" i han protagonitzat concentracions a València, Alacant i Castelló.

A més de les reivindicacions comunes amb la resta de jutges i fiscals del país, a nivell autonòmic també reclamen una "millor organització" de l'Oficina Judicial i que es complete la "modernització" dels jutjats.

El portaveu territorial de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch, ha explicat a Europa Press que totes les associacions convocants pretenen advertir la societat sobre els "atacs a la separació de poders" després del repartiment per quotes de la cúpula judicial per part dels partits, la falta de modernització del sistema judicial i la necessitat d'increment de mitjans personals.

En concret, aquesta vaga està sent secundada per totes les associacions de jutges i fiscals: Associació Professional de la Magistratura; Jutgesses i Jutges per a la Democràcia; l'Associació Judicial Francisco de Vitòria; Fòrum Judicial Independent; Associació de Fiscals; Unió Progressista de Fiscals i Associació Professional Independent de Fiscals.

Bosch ha explicat que les reivindicacions per les quals van a la vaga busquen la "millora" de la Justícia. En concret, se centren en el "cessament de les ingerències polítiques i partidistes, evidenciades en el repartiment de quotes del Consell General del Poder Judicial".

En aquesta línia, reclamen que els magistrats del Tribunal Suprem i dels alts tribunals es nomenen amb "criteris objectius" i que cessen les "influències externes i partidistes" en la Justícia.

Així mateix, també demanen "més mitjans personals i materials". En aquest sentit, el portaveu territorial de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia ha posat en relleu que Espanya es troba "a la cua" de la Unió Europea quant al nombre de jutges per habitants, per darrere de països com Albània o Moldàvia.

Per a canviar aquesta situació, Bosch ha apuntat que reclamen un nivell d'inversió pública que "ens vaja aproximant" a la mitjana europea. També demanen la posada en marxa de mesures per a reduir la càrrega de treball que afronten els jutjats actualment, de manera que "no vagen tan saturats".

Altres reivindicacions

Modernització de la Justícia, digitalització dels jutjats i "acabar amb el paper" són altres de les peticions que volen subratllar, ja que han escoltat "moltes promeses" però "segueix havent-hi muntons d'expedients" en els jutjats, ha ressaltat Bosch. També ha indicat que protesten per a aconseguir una modificació de l'Oficina judicial que faça que deixe de seguir un "model del segle XIX" i s'aconseguisca una "eficient tramitació dels assumptes".

Preguntat sobre si el canvi en el Govern ha significat alguna millorança quant a les seues reivindicacions, el portaveu ha lamentat que la situació està "exactament igual" i ha criticat que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, els va transmetre que "si es convocava vaga es trencava la negociació". "No s'assumeixen compromisos reals i no està la ferma voluntat del Govern d'acabar amb les quotes en el CGPJ", ha lamentat Bosch, que ha denunciat que existeix la "voluntat de seguir controlant la justícia".

Una reunió amb Bravo seria "positiva"

Joaquim Bosch també s'ha referit a les reivindicacions que afecten l'àmbit autonòmic. En concret, ha indicat que la "millor organització" de l'Oficina Judicial depèn de la Conselleria de Justícia, per la qual cosa ha realitzat una crida als seus responsables perquè "impulsen l'Oficina Judicial i completen la modernització dels Jutjats".

Inquirit per si hi ha hagut avanços en aquest sentit amb la Conselleria, Bosch ha explicat que s'han produït "reunions puntuals" però "no ha existit una aproximació davant la convocatòria de vaga". En aquesta línia, ha afirmat que les associacions convocants d'aquesta vaga considerarien "positiu" que la titular autonòmica de Justícia, Gabriela Bravo, els convocara a una trobada per a escoltar les seues reivindicacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento