Comunitat Valenciana

El temporal deixa sense classe a 18.500 xiquets a la Comunitat

  • La pluja va tornar a l'àrea del Mediterrani aquest dijous i va posar en alerta a 9 províncies.
  • La província de València està en risc extrem per acumulacions de més de 250 litres per metre quadrat.
Pluges en la zona de la Marxuquera a Gandia
Pluges en la zona de la Marxuquera a Gandia
AVAMET
Pluges en la zona de la Marxuquera a Gandia

Un altre temporal va arribar aquest dijous a l'àrea del Mediterrani. Les intenses pluges van deixar un desaparegut en la Garrotxa (Girona) i van mantenir en alerta a nou províncies, entre elles, les valencianes. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la que va resultar pitjor parada va ser la de València, en risc extrem (alerta roja) per a acumulacions de més de 250 litres per metre quadrat i, de forma més local, per sobre dels 300.

Aquesta situació va inundar carrers i pàrquings, i va originar la caiguda d'arbres, a més de suspendre les classes en 12 municipis de la província: Gandia, Ador, Almoines, Barx, Beniarjó, Benirredrà, La Font d'en Carròs, Palma de Gandia, Real de Gandia, Ròtova, Tavernes de la Valldigna i Vilanova de Castelló. En Real de Gandia, la Guàrdia Civil i els bombers van haver d'evacuar a xiquets i docents del col·legi de la localitat després d'inundar-se i quedar inutilitzat el camí d'accés al centre. En cap moment van patir risc i “no hi ha ferits”.

També a Alacant els escolars van patir les conseqüències en suspendre's les classes en el centre d'educació especial El Somni, en la capital, i en el d'educació infantil La Pau, a Elx. En aquest últim s'amplia a aquest divendres el tancament per a prevenir possibles accidents davant les deficiències detectades en la instal·lació elèctrica. I és que tant en aquesta província com a Castelló es va mantenir aquest dijous l'avís taronja (risc important) per pluges que van deixar 40 l/m2 en una hora en zones del litoral nord.

La Conselleria d'Educació va xifrar en més de 18.500 els alumnes de València i Alacant que es van quedar sense classes a causa d'un temporal que es va estendre també tant al nord com al sud de la Comunitat. A Catalunya, Tarragona va estar en alerta taronja, i Girona i Barcelona, en groga (risc).

Rescat dels bombers

És més, els bombers de la Generalitat catalana buscaven a un home que havia caigut en una riera en la localitat gironina de la Garrotxa. També va haver-hi col·lapses en els accessos a Barcelona i una de les vies més afectades va ser l'autovia del Maresme, on es van produir retencions de 20 km.

En el transport públic, els trens de la L3 de Metro no van parar durant hores a Vallcarca, en sentit Zona Universitària; i la caiguda d'un arbre va interrompre la circulació la R1 de Rodalies entre Blanes i Maçanet (Girona).

Així mateix, una vintena de carreteres van haver de ser tancades al tràfic per les inundacions registrades en la regió de Múrcia, en alerta taronja per acumulacions de fins a 30 l/m2 en una hora.

Mateix motiu pel qual el 112 va atendre un total de 101 telefonades per 76 emergències en tota la comunitat, la majoria d'elles per obstacles en la via i extracció d'aigua; cap revestia gravetat. També Almeria (Andalusia) i Mallorca (Balears) van mantenir activada l'alerta groga, amb una precipitació acumulada de 20 l/m2 en una hora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento