Ajuntament de València
Ajuntament de València Ajuntament de València

L'edil ha anunciat aquesta sanció en declaracions als mitjans de comunicació en parlar, abans de començar el ple ordinari de novembre, dels assumptes relacionats amb la Delegació d'Hisenda. Així, s'ha referit al punt 10 de l'ordre del dia de la sessió plenària, que proposava aprovar la desena modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits del pressupost del 2018.

Monzó ha criticat que en el punt s'ha inclòs "d'amagat" i mitjançant aquesta modificació de crèdit l'abonament d'aquesta sanció, una mesura que el ple ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern que conformen Compromís, PSPV i València en Comú i el vot en contra dels dos grups de l'oposició, PP i Ciutadans (Cs).

"Manifestem el vot en contra de la desena modificació de crèdit atés que en ella s'inclou una sanció molt greu pels fets a Vivers, per la defunció d'una persona durant el muntatge de graderies per als concerts", ha precisat el portaveu del PP, que ha assenyalat que la Inspecció de Treball condemna l'Ajuntament a pagar una multa de 40.000 euros per un fet "molt greu".

Eusebio Monzó ha comentat que aquesta sanció s'ha imposat tot i que "l'alcalde de València -Joan Ribó- en el seu moment va dir que l'Ajuntament era alié a eixa qüestió i va derivar la responsabilitat pràcticament a l'empresa de muntatge" i ha insistit que "amb aquesta sanció el que es demostra és que l'Ajuntament és responsable".

El representant 'popular' ha demanat al primer edil, "com vam fer en la moció que presentem al febrer", que el consistori "es persone en aquesta causa per a, d'alguna manera, aclarir tots els fets i depurar les responsabilitats que puguen derivar-se d'aquest fet encara que afecten a algun membre del govern". D'eixa manera, Monzó ha al·ludit al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

"EL MÉS GREU DE LA LEGISLATURA"

El regidor, que ha lamentat el sinistre de Vivers i s'ha posat "a disposicion de la família" del mort "per al que considere oportú", ha reiterat que aquest accident és "un assumpte molt greu, potser el més greu succeït al llarg de tota la legislatura". "Atenguen i posen-se al costat de la família", ha dit a l'equip de govern local.

"Ribó i Fuset van mentir a la premsa i al ple per a amagar que la Inspecció de Treball havia sancionat l'Ajuntament amb una multa de 40.000 euros per una infracció greu en el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers. L'Ajuntament és part afectada i ha de personar-se en la causa judicial. Ribó no pot frenar més la seua personificació perquè les seues mentides i les de Fuset els delaten. Hauran de donar explicacions on siga necessari", ha plantejat Monzó.

Consulta aquí más noticias de Valencia.