Estudiants i pensionistes ixen als carrers contra el masclisme en les aules

  • També reclamen la inclusió en Primària i l'ESO d'una assignatura d'educació sexual inclusiva.
Manifestació de col·lectius de feministes i pensionistes a València
Manifestació de col·lectius de feministes i pensionistes a València
EUROPA PRESS

Estudiants i pensionistes han eixit als carrers de València, Alacant i Castelló aquest dimecres en una jornada de vaga estudiantil convocada per a exigir que "s'expulse d'una vegada per sempre el masclisme de les aules" i per a reclamar la inclusió en Primària i l'ESO d'una assignatura d'educació sexual inclusiva.

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press la portaveu del Sindicat d'Estudiants Lliures i Combatives, Claudia García, en el transcurs de la manifestació que ha partit de la plaça de l'Ajuntament de València, ha recorregut els carrers Xàtiva i Colón i ha finalitzat de nou al punt d'eixida. Aquestes mobilitzacions, a les quals s'han sumat col·lectius de pensionistes, s'emmarquen en la vaga estudiantil convocada per a aquest dimecres a nivell nacional amb el lema 'Fora el masclisme de les nostres aules'.

Durant el recorregut, s'han corejat càntics com 'Visca, visca, visca la lluita feminista', 'Fora el masclisme de les aules' o 'Pensionistas y estudiantes, todos juntos adelante' i han portat pancartes en les quals es podia llegir lemes com 'Educació sexual inclusiva. Fora el masclisme de les aules', 'No vull la teua floreta, vull el teu respecte' o 'Mugró que no ven en el mercat, ho censura el patriarcat'.

García ha assenyalat que l'objectiu de la vaga i les mobilitzacions és "expulsar d'una vegada per sempre el masclisme de les aules, tant per part dels professors com dels alumnes" i també exigir una assignatura d'Educació Sexual inclusiva "per a educar els xiquets en igualtat i perquè deixe d'haver-hi violacions i violència masclista". "Pensem que l'educació és la principal ferramenta perquè açò puga deixar de passar", ha agregat.

La portaveu de Lliures i Combatives ha afirmat que "no s'educa els xiquets en sexualitat i igualtat", per la qual cosa "al final els xiquets s'acaben educant amb el porno". "Si no hi ha educació no tenen uns valors. És una cosa molt important que es passa per alt", ha emfatitzat.

Col·laboració dels pensionistes

Per part dels pensionistes, el portaveu de Iaioflautes i de la Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, Ramón Pérez, ha coincidit que "ha d'eixir el masclisme de les aules" i ha advocat per una educació "en igualtat".

Així, ha apuntat que recolzen als estudiants "sempre" contra "el patriarcat". A més, ha destacat que "quan aquests estudiants passen a ser treballadors, hi ha una escletxa de gènere bastant important" i "quan una dona arriba a la jubilació cobra un 37% menys que l'home", per la qual cosa ha sentenciat: "Hem de lluitar per que la igualtat siga real".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento