Comunitat Valenciana

Podem demana a Fulgencio que evite la deportació d'un ciutadà rus malalt d'VIH intern en el CIE de València

  • Podem ha demanat al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que evite la deportació d'un ciutadà rus malalt d'VIH, que fa dos anys que resideix en el Centre d'Intervenció i Baixa Exigència de la Fundació Salut i Comunitat de Castelló, però que des de fa 20 dies es troba ingressat en el Centre d'Internament d'Estrangers de València.

La formació morada se suma d'aquesta forma a la petició de la campanya 'CIEs No' al delegat de Govern perquè "medie" per a evitar la deportació d'aquesta persona, que va ser interceptada mentre es dirigia al seu centre de residència, on rebia tractament contra l'VIH, malaltia per a la qual tindrà dificultats d'assistència a Rússia.

"Des de l'equip directiu del CIBE de Castelló se'ns ha transmès que Román portava dos anys vivint amb ells i que estava plenament integrat. A més del tractament d'VIH, estava rebent tractaments psicosocials i tallers de formació. Si és deportat, tindrà moltes dificultats per a accedir al tractament antiretroviral que necessita", ha explicat Irene Gómez, diputada de Podem en Les Corts Valencianes per Castelló.

Aquest cas ja ha sigut notificat a Fulgencio, atés que les polítiques d'estrangeria "són competència del Govern central". La diputada de Podem en el Congrés per València, Àngela Ballester, ha demanat una reunió al delegat de Govern "atés que l'amenaça de deportació pareix que pot ser efectiva imminentment".

"La deportació podria ser qüestió de dos o tres dies, el delegat de Govern ja està treballant en aquest cas. Tenim unes lleis d'estrangeria que són absolutament contràries als drets humans, però que es puga produir la deportació d'una persona malalta, la malaltia de la qual té grans dificultats per a ser tractada en el seu país d'origen, és d'una immoralitat que el nostre país no pot consentir", ha afegit Ballester.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento