Comunitat Valenciana

El teatre que va cancel·lar el xou de Dani Mateo diu que ha prioritzat la seguretat i denuncia les amenaces a la Policia

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

El director del Teatre Olympia, Enrique Fayos, ha assegurat aquest divendres que la decisió de cancel·lar les funcions de 'Nunca os olvidaremos', protagonitzat per l'humorista Dani Mateo, després de rebre múltiples amenaces i queixes per la representació, ha sigut "molt difícil" però ha optat per "prioritzar" la seguretat i "protegir" tant els seus treballadors com els espectadors.

De fet, ha anunciat que la denúncia davant la Policia de les "centenars d'amenaces" que segueixen rebent els empleats cada dia per mail i per telèfon. "Em preocupen els treballadors", ha confessat l'empresari valencià, qui ha revelat que no deixen de rebre "insults" i que els diuen coses com: 'Et vas a quedar sense treball', 'T'anem a tancar el negoci' o 'Espera't al que et puga passar'.

"Tot és molt obert i tot és molt calent, un pot traure les conclusions que vullga però quan són centenars i centenars i centenars, un pensa que ací pot passar una desgràcia", ha assenyalat.

Ja en el seu moment es va exposar el problema a la Subdelegació del Govern "i ens van aconsellar que el millor era retardar-ho. No s'ha pogut retardar doncs el millor era cancel·lar-ho", ha explicat.

Durant anys, han passat per l'Olympia tot tipus d'espectacles i mai hi ha hagut "cap problema" més enllà d'alguna amenaça, però en aquesta ocasió, "el nivell d'amenaces i de pressió ha sigut tan alt que he hagut de prioritzar la seguretat de les persones i suspendre l'espectacle perquè no vull que l'Olympia siga una espai de crispació i enfrontament". "La gent ha de vindre al teatre a passar-ho bé, a gaudir i a veure obres que generen reflexió i emoció", ha sostingut Fayos.

Com a empresari, "preferisc perdre diners al fet que li passe alguna cosa a algun valencià o que dos valencians s'enfronten o hi haja crispació o que hi haja un accident o hi haja un perill. Crec que les persones estan per damunt d'aquestes situacions", ha remarcat.

I "ho sent molt", ha confessat, però "no sóc oportunista i potser per açò em pot afectar a la butxaca i a l'empresa" però els treballadors ho tenen assumit, anem a pagar eixe peatge i anem a anar para avance. Des de la meua responsabilitat com a empresari crec que que tinc l'obligació de pagar aquest peatge. Pague el peatge, la qual cosa no vull és que un espai cultural on la gent ho passa bé siga un lloc d'enfrontament i de perill per als espectadors", ha sentenciat.

I "si m'he equivocat doncs mala sort", però "la decisió l'he pres sobretot per prioritzar i protegir els meus treballadors i el personal que vinga a l'Olympia", un lloc "neutral" on la gent vé a passar-ho bé, ha reiterat.

APEL·LA A POLÍTICS I MITJANS PER A "REBAIXAR LA CRISPACIÓ"

Enrique Fayos ha apel·lat als polítics, als mitjans de comunicació i a la societat en general a "rebaixar la crispació". "Està la situació molt calenta, emocionalment hi ha molta pressió. Que açò siga notícia és trist, que es genere aquest problema en una Espanya de la tolerància, de la concòrdia, de la igualtat, del respecte... és una pena", ha lamentat.

Quant a la decisió de l'alcalde de València, Joan Ribó, d'oferir el Palau de la Música per a acollir la funció de Dani Mateo ha admès que a ell li "lleva un problema de damunt" per a qui vullga veure Dani Mateo, a Raúl Cimas i Vaquero, que ja han treballat en l'Olympia diverses vegades, ha recordat.

En tot cas, Fayos creu que "és moment de no generar tensió i crispació i hi ha vegades que la responsabilitat ha d'estar per damunt de certa situació que jo crec que en aquest moment si no estiguérem en campanya electoral no passaria tant. Crec que en aquest moment hi ha un problema en el carrer important i crec que els polítics i tots els que estem en la societat hem de demanar que hi haja tranquil·litat, que no podem acabar ací a galtades per un enfrontament ideològic, és molt trist açò", ha lamentat.

També ha demanat "responsabilitat" en Twitter. "Sempre dic que prohibit prohibir, que facen el que vullguen però que també que es posen en la meua situació i en la situació dels meus empleats".

Així mateix ha recordat que l'Olympia és un teatre privat sense cap tipus de subvenció, que viu del públic. "La subvenció de l'Olympia és el suport dels valencians", ha volgut deixar clar, davant els xats que demanen que els lleven subvencions.

"L'OLYMPIA NO VA A SER MAI OPORTUNISTA"

De fet, ha apuntat que si el Teatre Olympia fóra un espai públic "el tema canvia" perquè podria posar "200 policies un a cada costat d'un espectador, però ací què faig jo?", s'ha preguntat. A més, ha assegurat que el teatre tenia ple per als dies en els quals estaven programades les funcions. "Damunt vaig en contra de qualsevol interés econòmic" però "no sóc oportunista ho sent".

D'aquesta manera ha reivindicat que "l'Olympia no va a ser mai oportunista. Si la gent que està en el teatre vol s'oportunista s'equivoca. Açò és una carrera de fons, d'amor pel teu treball, per la cultura, per la sensibilitat, per l'humor, perquè la gent ho passa bé i gaudi assegut en una butaca, eixa és la meua filosofia amb total espai neutral obert a tot, a totes les sensibilitats", ha defès.

LA BANDERA "ESTÀ PER DAMUNT D'OPORTUNISMES POLÍTICS"

Quant a la polèmica amb l''sketch' que va protagonitzar Dani Mateo en 'El Intermedio', on simulava mocar-se amb la bandera espanyola, el director del Teatre Olympia considera que "la bandera està per damunt d'aquestes situacions". Com a espanyol, la bandera que es va aprovar en la Constitució és la de la concòrdia, de la unitat, de la igualtat, de la solidaritat", ha comentat.

Al seu juí, "està per damunt i ací hi ha una sèrie d'oportunismes polítics de tots costats que estan generant una crispació pel que siga i com a empresari tinc l'obligació de menjar-me el gripau i dir, no vaig a ser oportunista i no vaig a generar risc, en contra de la meua butxaca i de la meua empresa, som molta gent doncs aguantarem", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento