Enderrocaran 720 pisos en mal estat o de difícil accés al Carmel i la Taxonera

Els afectats seran reallotjats. L’Ajuntament de Barcelona obrirà nous espais urbans al Carmel i la Taxonera –hi invertirà 76 milions d’euros– en una actuació que obligarà a enderrocar 720 pisos, molts dels quals en mal estat o situats en una orografia de difícil accés. Els ocupants seran reallotjats en pisos nous.Aquesta operació permetrà crear 15.000 nous metres quadrats per a equipaments, vials i zones verdes. Inclou la construcció de 750 habitatges (el 60% dels reallotjats aquí ara estan en  condicions d’infrahabitatge). També es generaran 800 places d’aparcaments.

Els primers enderrocs s’iniciaran el 2010. Afectaran a habitatges, molts d’ells soterranis o semisoterranis construïts als anys 50, que estan en  «segona fila» i que no donen al carrer. Són vivendes molt perilloses en cas d’incendi o emergències. Mentre durin les obres, els veïns seran també reallotjats. El projecte comprèn unes 119 hectàrees, on viuen unes 51.000 veïns.

Vies soterrades i menys pendents

El pla d’actuació ha estat dissenyat amb la participació de les associacions dels dos barris, segons l’Ajuntament, i amb l’ajuda de la Universitat Politècnica. Hi ha previst reduir les «incomoditats i inconvenients» de les pendents pronunciades. També es vol soterrar el trànsit a la Rambla del Carmel. S’actuarà en aquests sectors: carrer Lisboa-Rambla; Espai L’Alguer; Doctor Bovd-Pasarell; Dante Alighieri-Llobregós; Can Andelet, i plaça del Carmel. Aquest pla continua la rehabilitació del Carmel després de l’esvoranc de les obres del metro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento