Comunitat Valenciana

La VI Carrera en Bandada de Bioparc recapta fons el diumenge 25 per a les aus òrfenes d''AcogeUnPajarito'

  • La sisena edició de la Carrera en Bandada de Bioparc València recaptarà fons diumenge que ve 25 de novembre per al projecte 'AcogeUnPajarito', que conjuga la teràpia assistida amb animals i la conservació de la naturalesa a través del voluntariat social i terapèutic de cura d'aus òrfenes.
L'arc de meta estarà al costat de l'escultura d'Escipió
L'arc de meta estarà al costat de l'escultura d'Escipió
BIOPARC
L'arc de meta estarà al costat de l'escultura d'Escipió

El cartell de la prova solidària, presentat aquest divendres, convida a córrer en família i sumar-se a una iniciativa que tracta de visibilitzar els beneficis de les teràpies assistides amb animals dirigides cap al voluntariat social i terapèutic de persones amb diversitat funcional i en situació d'exclusió social.

'AcogeUnPajarito' es realitza des de 2015 i ha comptat amb més de 620 aus cedides a 390 voluntaris amb i sense diversitat funcional. L'experiència consisteix a cuidar cries d'aus òrfenes que han caigut del niu, per a alliberar-les després d'unes setmanes de cures, detalla el parc valencià en un comunicat.

Els animals passen prèviament pel centre de recuperació de fauna La Granja del Saler (València), on se'ls realitza una valoració veterinària abans de ser cedides als voluntaris.

Per a promoure la seua tasca, Bioparc recolza el projecte amb els fons de la seua Carrera en Bandada. Aquesta nova carrera es va pensar per a córrer en família o en grups de tres a cinc persones.

OPCIONS DE CINC I DOS QUILÒMETRES

Es tracta d'una prova en la qual poden participar diversos tipus de persones al llarg d'un recorregut de cinc quilòmetres, al costat d'una altra opció de dos quilòmetres pensada per a les capacitats dels més xicotets. El traçat de la carrera discorre per trams de naturalesa urbana i salvatge de València, amb l'entorn de Bioparc com a punt de partida i arribada.

L'eixida es realitzara a les nou del matí del diumenge 25 en el parc de Capçalera, sota el pont del parc, i seguirà per l'antic llit del riu Túria fins a l'estadi d'atletisme, des d'on tornarà cap a l'interior del recinte.

En l'interior del parc, els corredors 'en bandada' passaran per l'amfiteatre i el bulevard central, amb vista cap a Madagascar i la Sabana, fins a acabar en la plaça exterior del Bioparc. Allí es trobaran l'arc de meta al costat de l'escultura de l'elefant Escipió.

La inscripció pot realitzar-se fins el dimecres 21 de novembre, de forma online o presencialment en la planta d'esports dels centres d'El Corte Inglés de Nuevo Centro, l'avinguda de França i la calle Pintor Sorolla de València. Tots els participants rebran una samarreta commemorativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento