Comunitat Valenciana

Treballadors de presons de la Comunitat empitjoraran les protestes si Interior no desbloqueja el conflicte laboral

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Protesta de treballadors de presons a València
Protesta de treballadors de presons a València
EUROPA PRESS
Protesta de treballadors de presons a València

Centenars de treballadors de presons de la Comunitat Valenciana s'han concretat aquest dijous enfront de la Delegació de Govern per a traslladar al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, la seua "fatiga" per l'incompliment dels seus compromisos i sobre aquest tema han advertit que si no desbloqueja el conflicte laboral seguiran amb les protestes amb "major intensitat i duresa".

Més de 400 treballadors, segons l'organització, s'han congregat convocats per ACAIP, CCOO, CSIF, UGT i CIG al crit de 'negociació' i de 'Marlaska, escolta, Presons està en lluita' i han exhibit un llençol amb una mostra de les 800 punxes carceràries que hi ha en la presó valenciana de Picassent.

El portaveu d'Acaip a València i membre de l'Executiva nacional, Alberto Téllez, ha assenyalat que se senten "enganyats" perquè Marlaska va presentar el 25 de setembre una oferta d'increment econòmic que obria una bateria de negociació que implicava una renovació total de la institució i "als tres dies s'ha retirat sense cap explicació".

Téllez ha assenyalat que a nivell nacional falten 3.400 treballadors, la qual cosa suposa que es necessita un 15% més d'empleats per a cobrir el mínim que hauria d'haver-hi cada dia en els centres penitenciaris.

Per açò, ha advertit: "si no hi ha negociació, si no hi ha solució, les protestes seguiran amb major intensitat i duresa".

En eixe sentit, ha assenyalat que s'havien convocat quatre jornades de vaga per a aquest cap de setmana però la Secretaria General les ha declarat il·legals i "ha amenaçat amb expedients disciplinaris als treballadors que la secundaren" i per açò s'ha traslladat als dies 17, 18, 19 i 20 de novembre.

El president de CSIF presons a la Comunitat Valenciana, Jorge Vilas, ha recalcat "les agressions" que pateixen i "la falta de seguretat" en les presons com reflecteixen "aquesta mostra de punxes carceràries elaborades de diferents maneres per part dels interns de perfil més perillós" i que "per desgràcia és el dia a dia habitual".

"ABANDÓ ABSOLUT"

"La Institució Penitenciària porta anys d'un abandó absolut i amb una falta de mitjans de seguretat i humans, amb més de 3.400 vacants per cobrir, i d'una formació de qualitat, la qual cosa provoca una inseguretat en els treballadors que no poden garantir tampoc la integritat dels interns, que és la seua tasca al costat de la reeducació i la reinserció social", ha constatat.

De la mateixa manera, Manuel Saéz, responsable de presons d'UGT, ha exigit a Marlaska que "en lloc d'enfrontar-se amb els treballadors, com està fent ara, s'enfronte al seu gabinet i que faça complir amb el promès". "Algú li ha dit de dalt que paralitze el promès, que s'enfronte a un i no a tots nosaltres", ha reclamat.

Així, ha recordat que en seu parlamentària "va reconéixer totes les reivindicacions dels treballadors" i "ara està incomplint la seua paraula i si fóra coherent dimitiria al costat del secretari general d'institucions parlamentàries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento