Comunitat Valenciana

Desmantellada a Alacant una plantació de marihuana cuidada amb música clàssica 24 hores per a millorar la seua qualitat

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Elx, Almoradí i San Miguel de Salinas (Alacant) cinc homes acusats de produir i distribuir marihuana, que tenien 2.000 plantes en tres cultius 'indoor', a les quals cuidaven amb música clàssica les 24 hores del dia a través de fil musical, amb la finalitat de millorar la qualitat del producte.
Un cotxe de la Guàrdia Civil en un dels xalets
Un cotxe de la Guàrdia Civil en un dels xalets
GUARDIA CIVIL
Un cotxe de la Guàrdia Civil en un dels xalets

Els agents els imputen els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals, falsedat documental i alçament de béns, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Els agents han confiscat més de 33 quilos de marihuana. Els detinguts són dos homes de nacionalitat sueca, de 40 i 55 anys, dos espanyols, de 36 i 46 anys, i un alemany de 35.

L'operatiu s'ha desenvolupat per la col·laboració d'agents de Policia Judicial de Crevillent i Almoradí i l'Europol. El considerat líder de l'organització, de nacionalitat sueca, ja havia sigut detingut en anys anteriors com a presumpte membre d'una altra perillosa organització establida a Madrid, i estava sent investigat en el seu país d'origen per distribució de substàncies estupefaents i blanqueig de capitals.

Els investigadors van esbrinar que es valia de diverses societats patrimonials tant a Espanya com a Suècia per a dur a terme aquest blanqueig. L'organització llogava a nom de tercers immobles i naus en diferents localitats de la província, pels quals pagaven al voltant dels 3.000 euros mensuals, i on instal·laven sistemes de cultiu 'indoor' de marihuana.

Els immobles es trobaven totalment aïllats i passaven desapercebuts amb sistemes avançats de cultiu que permetien l'acte funcionament, desvinculant-se així d'ells. Els agents calculen que estarien realitzant uns quatre cultius a l'any, obtenint com a beneficis nets uns 80.000 euros per cadascun.

L'operació duta a terme per la Guàrdia Civil ha servit per a desmantellar tres cultius 'indoor' de cànnabis amb un total aproximat de 2.000 plantes en última fase de producció. En aquest cas, les plantacions estaven dotades de fil musical en totes les sales de cultiu amb música clàssica les 24 hores per a millorar la qualitat del producte.

El suposat capitost de l'organització vivia en una finca de luxe a Elx valorada en més d'un milió d'euros, encara que havien llogat també un xalet de luxe a Almoradí, valorat en mig milió, perquè visqueren la resta dels components.

Durant els cinc registres duts a terme a Elx, Crevillent, Aspe, Almoradí i San Miguel de Salinas, a més de les plantes confiscades, la Guàrdia Civil ha confiscat 33 quilos de marihuana envasada, 10 grams de cocaïna, 11.000 euros en efectiu, una escopeta amb silenciador casolà, quatre vehicles d'alta gamma i dos motocicletes gran cilindrada, a més de nombrosa documentació.

Els cinc homes detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número u d'Elx (Alacant), com a presumptes autors d'un delicte de pertinença a grup criminal, delicte contra la salut pública (cultiu, producció i distribució de marihuana), un delicte de blanqueig de capitals, un delicte de falsedat documental i un delicte d'alçament de béns. L'autoritat judicial ha decretat l'ingrés a la presó comunicada, sense fiança, de tots ells.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento