Comunitat Valenciana

Urbanisme aposta per demolir i reconstruir el Bloc Portuaris de València, una opció que costaria 13,7 milions

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Bloc portuaris
Bloc portuaris
CONCEJALÍA URBANISMO AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Bloc portuaris

El regidor d'Urbanisme en l'Ajuntament de València, el socialista Vicent Sarrià, que ha donat a conéixer aquest dimecres les tres alternatives plantejades per a l'edifici conegut com a Bloc Portuaris i el cost de cadascuna d'elles, ha advocat per demolir-ho i reedificar-ho atenent als danys estructurals que presenta l'immoble. Aquesta opció tindria un cost de 13,7 milions d'euros que haurien d'assumir els propietaris de les 168 vivendes que hi ha en aquesta construcció: Generalitat, Ajuntament i privats.

Sarrià ha explicat que les altres dos eixides plantejades per a aquesta edificació, situada en el barri del Cabanyal, són l'expropiació i enderrocament, tenint en compte que "en aquest moment es troba fora d'ordenació" segons el planejament vigent i amb un cost de 9,6 milions d'euros, i, d'altra banda, la seua rehabilitació integral, que suposaria crear una nova estructura "en paral·lel" perquè "no serviria l'actual" i una inversió de 14,3 milions.

L'edil, que s'ha pronunciat d'aquesta manera durant una trobada amb els mitjans de comunicació, ha subratllat que aquests càlculs s'han fet amb "preus oficials" i segons valoracions de l'Institut Valencià d'Edificació. Així mateix, ha destacat la necessitat d'aconseguir "una solució consensuada" per a abordar el futur del Bloc Portuaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento