Comunitat Valenciana

Soler defèn els comptes: "Mai en la vida he estat tan tranquil respecte al pressupost d'ingressos com enguany"

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defès el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 2019 davant les crítiques de PP i Cs que són "irreals i ficticis". "Mai en la vida aquest conseller ha estat tan tranquil respecte al pressupost d'ingressos com enguany", ha subratllat i ha puntualitzat que eixes partides són "deutes que té el Govern d'Espanya amb la Comunitat Valenciana". "Estic més segur que mai que aquests pressupostos estan al servici dels valencians", ha incidit.
Vicent Soler
Vicent Soler
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Soler

Soler s'ha pronunciat en aquests termes en la Comissió d'Economia, Hisenda i Pressupostos de les Corts per a explicar els pressupostos del seu departament i de Presidència de la Generalitat, on ha retret a l'oposició que tots els anys utilitzen la crítica que són comptes "ficticis" per a criticar-les perquè "al final dels exercici els valencians s'han beneficiat d'ells, per la qual cosa ficticis poc", ha subratllat.

Així mateix, el conseller ha justificat la incorporació de la partida dels 1.300 milions com a "marca de la casa" i "governe qui governe" perquè ha reivindicat que és el que correspon a la Comunitat Valenciana. Ha subratllat que la seua intenció és "convergir" amb la mitjana espanyola perquè "els valencians tenen tot el drets i no tenen per què suportar aquesta situació de discriminació", ha remarcat.

Respecte a les altres partides incloses en els ingressos com el FOGA o el 50% de dependència, ha subratllat que "són demandes de deutes que té el Govern d'Espanya amb la Comunitat".

No obstant açò, el diputat de Cs Antonio Wodward ha lamentat les xifres que esperava que foren "més realistes i rigoroses", al mateix temps que li ha recriminat l'augment del deute de la Comunitat. "No volem heretar un pressupost de l'incompliment, ni que es mentisca als valencians ni que el Govern central ens intervinga per incompliments en els pagaments", li ha etzibat.

Des del PP, el parlamentari Rubén Ibáñez ha ironitzat amb cridar-li "el mag Soler o 'Sant Vicent Soler' per haver titlat de "miracle" els comptes, que el 'popular' ha criticat

per ser "fictícies" i "jugar amb la vida dels valencians" perquè no creu que vagen a complir-se.

PRESIDÈNCIA

En la seua intervenció, Soler ha detallat que Presidència comptarà amb una dotació de 354 milions, un 14% més que en 2018, sent el major increment en la Direcció general d'Administració Local, que augmenta fins als 66,7 milions. A més, es consolida el Fons de Cooperació Municipal amb 40 milions.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències augmenta un 10%, fins als 119 milions d'euros amb la vista posada en el reforç de la capacitat d'actuació del Servici de Bombers Forestals com a unitat d'actuació integral davant del nou escenari i demanda de la societat, la consolidació del 112 del futur i el model d'integració multiagència, mantenint la seua capacitat tecnològica capdavantera a nivell europeu.

Quant al pressupost de Turisme Comunitat Valenciana, s'incrementa en un 8,97%. Entre les millores s'incorpora la dotació pressupostària necessària per a incrementar el personal que garantisca l'aplicació de la nova Llei del Turisme. També es destinaran 12,8 milions d'euros a la millora de les infraestructures turístiques i 12 milions a la societat depenent Aerocas, amb l'objectiu que assumisca la gestió directa de l'Aeroport de Castelló, així com la potenciació del recinte amb noves destinacions.

Respecte als comptes d'Hisenda i Model Econòmic, Soler ha destacat que tindrà pressupost de 332,3 milions d'euros, un increment del 10% respecte a l'exercici anterior. L'aposta se centra clarament en la consolidació del Banc Públic Valencià per a "convertir l'IVF en una ferramenta al servici de l'economia empresarial i la creació d'ocupació", així l'entitat comptarà amb 75,7 milions, un 81,7%, més.

Així mateix, Hisenda buscarà l'assentament de les bases de l'estructura de la futura Agència Tributària Valenciana (ATV) amb l'increment del personal i els mitjans tecnològics que tindrà 51,5 milions, un 5,64 % més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento