Comunitat Valenciana

L'Observatori del Comerç fixa els 11 diumenges i festius d'obertura comuna

  • Durant aquestes jornades, els establiments comercials podran romandre oberts al públic.
  • Als comerços situats en les zones turístiques no els afecta aquest calendari.
  • El conseller de Comerç, Rafa Climent, destaca el consens i l'"acord important" aconseguit.
Imatge d'arxiu de dos compradores en rebaixes
Imatge d'arxiu de dos compradores en rebaixes
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge d'arxiu de dos compradores en rebaixes

L'Observatori del Comerç Valencià ha establit aquest dimarts els 11 diumenges i festius d'obertura comuna per a tota la Comunitat Valenciana en 2019: el 13 de gener, els dies 14, 19 i 21 d'abril, el 23 de juny, el 7 de juliol, el 12 d'octubre i els dies 6, 15, 22 i 29 de desembre, al marge dels de les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT). Durant aquestes jornades, els establiments comercials podran romandre oberts al públic, d'acord al màxim d'11 dies que estableix la llei de comerç de 2011.

Als comerços de les zones turístiques no els afecta aquest calendari perquè obrin des del 15 de juny fins a la setmana posterior de Reis, a excepció de les ZGAT de València -no poden obrir el 19 de març per Falles, el dilluns de Pasqua i el 15 d'agost- i la d'Alacant -tampoc el dilluns de Pasqua i el 24 de juny per les Fogueres-.

Després de la sessió de l'observatori, el conseller de Comerç, Rafa Climent, ha destacat el consens i l'"acord important" aconseguit a la Comunitat Valenciana entorn dels horaris comercials. "S'ha pacificat el món del comerç", ha asseverat.

En la trobada del sector només hi ha hagut "bàsicament algunes discrepàncies en el mes de desembre" a l'hora de fixar el diumenge d'obertura. No obstant açò, Climent ha explicat que al final tots obrin, tant el festiu del 6 de desembre com la resta de diumenges.

Patsecova

D'altra banda, l'observatori ha donat compte de la tramitació del Patsecova (Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana), l'instrument que aportarà l'estructura de "quin tipus de comerç volem", ha ressaltat el titular d'Economia.

La iniciativa, en marxa des de l'inici de la legislatura, es troba en fase de tramitació i en segona exposició al públic. Una vegada s'arrepleguen les últimes al·legacions, Economia preveu tancar-ho i que a l'abril de 2019 estiga llest per a la seua aprovació per part del Consell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento