Comunitat Valenciana

'Túria Gastro-Urbana' aposta pels productes de l'horta valenciana amb menús especials en 24 restaurants

  • Un total de 24 restaurants de la ciutat de València participen en la cinquena edició de 'Túria Gastro-Urbana', la ruta gastronòmica que busca acostar els valencians els productes tradicionals de l'Horta, amb el lema enguany 'Varietats de l'horta'.
Namua
Namua
TÚRIA GASTRO-URBANA
Namua

Del 8 al 18 de novembre, la cita impulsada per Cervesa Túria convida els xefs participants en aquest esdeveniment gastronòmic a confeccionar menús a partir de diferents varietats de l'horta, totes elles amb una llarga història en el cultiu tradicional.

El treball de selecció i protecció dels agricultors durant anys han aconseguit conservar fins als nostres dies varietats autòctones com l'albergina llistada de Gandia, el garrofó pintat, la fava de Bétera, la 'carabassa xata de torrar', l'encisam 'orella de burro', el cacau del collaret o la col de Xàtiva, ha informat l'organització en un comunicat.

L'objectiu d'aquesta ruta gastronòmica és divulgar i impulsar els productes de proximitat i de temporada recuperant varietats autòctones per a evitar que caiguen en l'oblit, tornant a portar el seu sabor a les cuines valencianes.

En els menús creats pels 24 xefs seleccionats hi ha un plat principal en el qual destaca una varietat conreada en l'horta de València.

Pasta fullada d'albergina de Gandia i formatge picant, sardina fumada premium sobre llit de tomaca del Perelló, ànec al Tucupi amb saltat d'espinacs frescos o arròs melós de costelles i floricol són solament algunes de les elaboracions que es podran degustar en 'Túria Gastro-Urbana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento