Comunitat Valenciana

Puig confia en un acord per a l'autoconcert amb metges i infermers però adverteix que els recursos són "limitats"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, creu que es podrà aconseguir un acord amb els metges i infermers que van anunciar la decisió de suspendre operacions a la vesprada en diversos hospitals de la Comunitat Valenciana en protesta per les "baixes retribucions" de l'autoconcert amb la Conselleria de Sanitat, encara que ha advertit que els recursos són "limitats".
Ximo Puig (centre) a Castelló
Ximo Puig (centre) a Castelló
GVA
Ximo Puig (centre) a Castelló

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans durant la seua visita al Port de Castelló en ser preguntat sobre aquest tema.

Així, el president ha explicat que estan establides en aquest moments les negociacions i el diàleg i que espera que s'arribe a una solució.

"Aquesta és una problemàtica que sorgeix des de la iniciativa del govern d'intentar acabar el màxim possible amb les llistes d'espera, i és cert que, a part dels concerts que existeixen amb els hospitals i les clíniques privades, per a nosaltres el fonamental és l'autoconcert, intentar rendibilitzar al màxim les infraestructures que té la pròpia Generalitat", ha argumentat.

Per a això, el cap del Consell ha destacat que la sanitat pública valenciana compta amb uns professionals "magnífics", i creu que s'aconseguirà un acord, "també sabent que la Generalitat està defenent l'interés general i els recursos són limitats".

"A tots ens agradaria poder dir que demà tots els professionals de la sanitat o de qualsevol altre àmbit poden tindre millors rendiments econòmics, però nosaltres hem de vigilar també per l'interés general", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento