Comunitat Valenciana

Cebrián defèn els pressupostos d'Agricultura i Medi ambient: "És una fita superar els 400 milions"

  • La consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha defès aquest dilluns en Les Corts els pressupostos del seu departament per a 2019, indicant que és "una fita superar els 400 milions", la qual cosa permet recuperar el nivell de 2011. No obstant açò, ha indicat que "a pesar de ser bons, no són els millors que podrien ser, segueixen sent insuficients" en estar limitats per l'infrafinançament, el deute o compromisos de pagament heretats.

Cebrián ha desgranat en la seua intervenció davant la Comissió de Pressupostos els comptes de la seua conselleria, que compta amb un 14,3% més de fons, 52 milions més, fins als 404,3 milions, arribant al 2% del pressupost de despesa no financera i un reflex del "reconeixement del Consell al sector agrari i a les polítiques ambientals", ha indicat.

Ha reclamat que es reconega que aquesta conselleria és "proveïdora de servicis públics essencials" perquè el seu àmbit de treball "influeix directament en les persones, en la qualitat de vida i en la salut ambiental, que és part de la salut". "És important, perquè són necessaris majors imports i mitjans per a totes les nostres línies de treball", ha agregat.

En els comptes destaca la partida de 46,8 milions -9,3 milions més que en 2018- per a polítiques de gestió forestal sostenible, espais naturals protegits, marjals i biodiversitat; 38,7 milions -6,8 milions més que en 2018- a actuacions en estructures agràries, modernització de regadius, estalvi d'aigua i cooperativisme i 27,5 milions a infraestructures de prevenció i vigilància d'incendis forestals.

CRÍTIQUES DE PP I CIUTADANS

El diputat del PP José Ramón Calpe ha retret la consellera que més enllà de les dades plasmades, "tot l'anunciat no va a ser així" si els ingressos que s'han previst per a comprometre la despesa "no venen, com tot fa suposar". Així mateix, Elisa Díaz ha agregat que la quantitat pressupostada "no serveix" si després no s'executa.

Des de Ciutadans Emigdio Tormo ha incidit que "el principal problema és que els diners que disposa no és real" i encara que en escoltar el seu relat veu una persona "que sap el que vol i l'objectiu final" açò "no és real".

"S'HA GESTIONAT BÉ"

Davant les crítiques, Cebrián ha indicat que afronta la gestió amb "realisme" i ha defès que "s'ha gestionat bé, no amb triomfalisme però no catastrofisme, perquè s'estan fent moltes coses" i ja de per si mateix "era un assoliment recuperar-nos de les retallades".

Ha subratllat que l'execució a tancament de 2017 va ser del 81%, "més que satisfactòria", i a 30 de setembre d'enguany supera el 70%. També ha posat en valor l'"esforç enorme a recuperar personal" i ha destacat que per a la recollida selectiva de residus no només es contemplen 350.000 euros per a contenidors de matèria orgànica, sinó altres línies de cofinançament europeu per a l'automatització i digitalització d'ecoparcs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento