Comunitat Valenciana

La Generalitat destinarà 23,3 milions a Ford Espanya en els seus pressupostos

  • La xifra suposa un augment en deu milions respecte a 2018, quan va dedicar 13 milions.
  • L'objectiu és el desenvolupament de projectes experimentals i d'innovació en el sector de l'automoció.
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
FORD - Archivo
Planta de Ford a Almussafes

La Conselleria d'Economia destinarà 23,3 milions d'euros a Ford Espanya en el seu pressupost per al pròxim exercici de 2019, la qual cosa suposa un augment en deu milions respecte a 2018, quan va dedicar 13 milions. En total i des de 2016, la companyia ha rebut 54,3 milions.

Així ho ha explicat el titular d'aquest departament, Rafa Climent, en la Comissió d'Economia, Hisenda i Pressupostos de les Corts en la qual ha comparegut aquest dilluns per a explicar els comptes de la seua Conselleria per a 2019.

En la seua intervenció, ha detallat que el Consell ha mantingut les línies de suport a Ford Espanya amb l'objectiu "de dur a terme projectes de desenvolupament experimental i innovació en el sector de l'automoció que tinguen beneficis i un efecte tractor sobre les empreses i les pimes".

A més, ha explicat que s'ha afegit una nova línia d'ajudes per valor de 9,3 milions per a "la transformació modernitzadora de l'estructura productiva amb la finalitat de donar suport a la fabricació de vehicles elèctrics". A més, es manté l'ajuda de cinc milions per a inversions en la Terminal Logística de Ford.

D'aquesta forma, des de 2016 -primers pressupostos de l'actual executiu autonòmic- s'han destinat a Ford un total de 54,3 milions d'euros. En concret, en 2016 i 2017 es van donar 9 milions d'euros, en 2018 un total de 13 milions i per a 2019 hi ha consignats 23,3 milions d'euros.

D'altra banda, la Fundació per al Desenvolupament i la Innovació (FDI) -creada per la Generalitat Valenciana en col·laboració amb Ford- rebrà dos milions d'euros, la mateixa quantitat que el Consell ha dedicat en els últims dos anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento