Comunitat Valenciana

Ford i UGT pacten un ERTO a Almussafes amb el 80% del salari brut

  • Es desenvoluparà en les mateixes condicions que es van negociar al juliol.
  • L'acord, tal com ha assegurat Carlos Faubel, ha sigut rebutjat per la resta de sindicats.
Planta de Ford en Almussafes
Planta de Ford en Almussafes
ARCHIVO
Planta de Ford en Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha aconseguit aquest dilluns un acord amb UGT -sindicat majoritari en la factoria valenciana- per a escometre un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) en les mateixes condicions que es van negociar per a l'últim ERTO que va finalitzar al juliol: l'empresa completarà el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat dels treballadors.

L'acord, que ha sigut rebutjat per la resta de sindicats, se signarà aquesta vesprada a les 15.00 hores, segons ha avançat a Europa Press el secretari general d'UGT en la planta, Carlos Faubel.

El pacte contempla també que els aturs de producció en els dies 10, 11 i 12 d'octubre per als torns diürns i el 9, 10 i 18 d'octubre per al torn de nit seran declarats com a 'jornades industrials' -vacances- tal com arreplega el conveni pactat en 2007.

Plans d'ajust

L’ERTO estableix aturs de producció de nou dies en la planta de vehicles i 13 dies en la planta de motors, que es portaran des d'aquest divendres 9 de novembre fins al 31 de gener de 2019, davant la baixada de vendes que afronta la companyia.

En aquest context, la multinacional nord-americana va avançar el passat mes d'octubre plans d'ajust nord-americà per a totes les seues fàbriques a Europa, on analitzarà la situació "planta per planta" per a reduir costos amb l'objectiu de "tornar a ser rendible a partir de 2019".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento