Comunitat Valenciana

La taxa d'atur juvenil es redueix del 42% al 26% a València des de 2015

  • El nombre de joves sense ocupació se situa en 17.200 en la ciutat.
  • La crisi econòmica va multiplicar l'atur entre els joves.
  • L'Ajuntament llança plans de foment de l'ocupació i autoocupació.
Imagen de la fachada del Ayuntamiento de Valencia
Imagen de la fachada del Ayuntamiento de Valencia
EUROPA PRESS - Archivo
Imagen de la fachada del Ayuntamiento de Valencia

L'atur juvenil s'ha reduït en 16 punts des de 2015 en la ciutat de València, on ha passat d'haver-hi 27.100 joves sense treball (el 42% del total) en el segon trimestre de 2015 a 17.200 en l'actualitat, que suposen un 26%, segons dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre de 2018 que ha arreplegat l'Ajuntament.

La desocupació continua el seu descens a València i, segons el Consistori, es reafirma “la tendència a la baixa”: prop de 30.000 persones han deixat d'estar en situació d'atur en la ciutat des de l'inici de l'actual legislatura. En nombres absoluts, el terme municipal ha passat de 83.300 persones aturades a 53.900, “unes xifres de desocupació que experimenta la ciutat en reduir-se gradualment el nombre de persones en atur”, indiquen des de l'administració local.

La desocupació juvenil, que va arribar a fregar taxes del 50% en la ciutat, va ser un dels efectes més visibles dels primers anys de la crisi econòmica, que va afectar especialment a aquest col·lectiu a l'hora de trobar un lloc de treball o de conservar el que posseïen.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, afirma que “les últimes xifres conviden al Consistori a seguir treballant en la mateixa línia, fomentant l'ocupació i autoocupació, generant noves oportunitats en la ciutat”. “No obstant açò, encara queda molt per fer”, afig.

Destaca també l'augment d'ocupació entre persones de 55 anys en endavant. Concretament, des de l'inici del mandat municipal, el nombre de persones ocupades d'aquesta franja d'edat ascendeix en 19.200. Gómez considera “fonamental la labor municipal realitzada en matèria de formació, ocupació i empreniment, a través de les accions i serveis de proximitat iniciats des de València Activa, així com els plans d'ocupació municipals com el recentment implantat Oportunitats +55, destinat a persones aturades de més de 55 anys”.

A més, segons apunta la regidora responsable en matèria d'ocupació, “és clau conèixer la realitat i característiques de les persones aturades en la ciutat per a poder implantar polítiques actives d'ocupació que responguen a les necessitats reals”.

Més alta a la Comunitat 

Les dades sobre desocupació entre els menors de 25 anys llancen una taxa del 34,02% en el conjunt de la Comunitat Valenciana, més alta que en la ciutat de València, segons la EPA del tercer trimestre d'enguany. Fa tres anys, aquesta taxa era 10 punt s superior i aconseguia el 44,19%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento