Comunitat Valenciana

Osaka Club estrena '5 lobitos', un projecte inspirat en 'La Manada'

  • L’obra, que es representarà dins de la Residència Carme Teatre, es podrà veure fins al dia 18 de novembre.
  • El text reflexiona sobre “la violència de gènere, els poders fàctics i la pròpia evolució o no de la societat actual".
El espectáculo '5 lobitos'
El espectáculo '5 lobitos'
REMITIDA
El espectáculo '5 lobitos'

L'agrupació Osaka Club estrenarà el pròxim 15 de novembre en la sala Carme Teatre '5 lobitos', un projecte escènic inspirat en la sentència de 'La Manada' i que reflexiona sobre "els diferents aspectes i conseqüències socials, polítiques i culturals que envolten aquest cas i uns altres similars".

Aquesta proposta teatral -que iniciarà la seua marxa dins de la Residència Carme Teatre 2018-2019 i que es podrà veure fins al dia 18- és una aposta "arriscada i necessària inspirada en els esdeveniments que es van succeir després de la sentència emesa per l'Audiència Provincial de Navarra el passat 26 d'abril de 2018", que va condemnar per abús i no per agressió sexual als cinc membres de 'La Manada'.

"Lluny de reproduir fets, victimitzar o culpar, '5 Lobitos' considera i poetitza sobre diferents matisos relacionats amb la violència de gènere, els poders fàctics i la pròpia evolució o no de la societat actual", expliquen els responsables del projecte en un comunicat.

En paraules dels seus creadors: "No és teatre documental. No anem a reproduir la història que ja ens han explicat. No anem a plorar, o almenys no anem a fer com que plorem. No anem a defensar. No anem a culpar. I no anem a parlar en vers".

Equip artístic

Es tracta d'una idea original de Carlos Amador i Toni Agustí que s'ha desenvolupat amb la dramatúrgia de José Andrés i Ana de Vera. L'elenc el formen Gloria Román, Carlos Gorbe, Inés Muñoz i el propi Carlos Amador. La direcció escènica la signat Toni Agustí i compta amb Teresa Juan com a artista plàstica de l'espectacle.

Per a la creació de la dramatúrgia i el plantejament final, l'equip va comptar amb l'assessorament, a través d'una sèrie de sessions de debat i reflexió, de diversos agents relacionats amb la política, les lleis, la criminologia, la psicologia, l'antropologia i la cultura que van abordar els diferents aspectes i matisos que es donen en el procés fins que s'emet la sentència, els aspectes psicològics de les conductes, o les conseqüències socials que aquests casos generen.

Osaka Club el formen Toni Agustí, Carlos Amador i Mayte Barbazán, els qui han estat lligats professionalment a través de diversos treballs, en l'àmbit de l'actuació, la direcció i la producció, que van realitzar per a diferents companyies.

Després d'un període en el qual els seus projectes professionals els portaren per diferents camins, i a partir de la idea de '5 Lobitos', decideixen unir-se per a treballar junts i abordar aquest i altres continguts marcant els seus propis criteris creatius, escènics i poètics.

L'objectiu d'Osaka Club, assenyalen, és "donar eixida a projectes de caràcter contemporani, basats en temes actuals que mesuren la temperatura de la societat i la repercussió que tenen o no sobre la mateixa". "Abordarem assumptes delicats, polèmics, debatibles, conflictius, però sobretot actuals, i això ens encanta", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento