Comunitat Valenciana

El PPCV estudia portar als tribunals els pressupostos del Consell

  • Asseguren que són "mentiders" i "ficticis" i que provocarà "una paralització total de l'administració valenciana".
  • Isabel Bonig critica el "silenci constant i la claudicació davant Sánchez" respecte a l’infrafinançament.
  • "Sempre que governa el PSOE hi ha misèria, pobresa i clientelisme", ha declarat la presidenta de la formació.
Bonig (ARCHIVO)
Bonig (ARCHIVO)
PPCV - Archivo
Bonig (ARCHIVO)

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha avançat aquest divendres que la seua formació estudia iniciar la via contenciós-administrativa contra els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019, que són "mentida" i preveuen 2.600 milions d'ingressos "ficticis", la qual cosa provocarà despeses que no es duran a terme i "una paralització total de l'administració valenciana". "Solament es ven fum de cara a un any electoral", ha remarcat.

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en roda de premsa per a valorar els comptes del Consell per al pròxim any i que ha qualificat de "mentiders i populistes perquè no generen riquesa". A més, ha advertit que inclouen 2.600 milions d'ingressos ficticis i una "massiva pujada d'impostos que no anirà a millorar els serveis públics, sinó a quiosquets", per la qual cosa ha considerat que aquests comptes "no resolen els problemes dels valencians".

En aquest sentit, ha criticat que es torne a incloure la partida reivindicativa de 1.325 milions per l’infrafinançament de la Comunitat ja que ha recordat que el Govern ha assumit que en 2019 no hi haurà un nou sistema de finançament autonòmic en haver-hi eleccions municipals i autonòmiques.

"A l'abril de 2018 Pedro Sánchez va dir que el canvi de model era qüestió voluntat i lideratge polític, però quatre mesos després sembla que ja no hi ha ni voluntat ni lideratge i Puig i Compromís callen", ha reprovat, per a assenyalar que li agradaria saber "què va a fer" el 'president' i criticar el "silenci constant i la claudicació davant Sánchez".

A més, ha censurat la inclusió d'altres ingressos "ficticis" com els 225 milions que es preveuen per les concessions sanitàries i que són "mentida" perquè no els van a rebre, així com els 644 milions consignats pel FOGA o 300 milions que corresponen a aqueix 50% que ha d’abonar l'estat del sistema de dependència. "Sense ingressos ficticis que porten a despesa fictícia", ha insistit.

Impostos "abusius"

D'altra banda, ha assenyalat que la memòria econòmica que acompanya al pressupost preveu un dèficit per al 2019 del 2,3% a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa "sis dècimes menys que en 2018" i, malgrat açò, s'espera "recaptar el triple en impostos". "No cal ser doctor plagio com Sánchez ni ser Doctor Honoris causa en Economia per a saber que si hi ha menys creixement econòmic i es recapta més és perquè pugen els impostos de forma abusiva i massiva".

En aquest punt, ha assegurat que des que governa l'actual Consell la pujada dels gravàmens ha sigut del 31% i els valencians paguen "3.051 milions més en impostos i taxes", 631 euros més per valencià.

Així mateix, ha retret que en Educació "s'han congelat ajudes menjador i al transport escolar i les beques Erasmus, "mentre es puja el capítol per a l'Agència Antifrau" que "no sé què nassos està fent", ha puntualitzat. De fet, Bonig ha recriminat que en total "els quiosquets i agències" es porten 457 milions d'euros dels pressupostos. "Imaginen-se el que es podria fer amb tots aqueixos diners", ha comentat

"Res nou sota el sol"

A més, ha acusat a l'executiu autonòmic de "no gestionar" en haver deixat d'executar 364 milions d'euros per a construcció i rehabilitació de col·legis i instituts i ha indicat que dels 110 milions previstos per al Pla Edificant "a data de finals de setembre solament s'han transferit i pagat 165.000 euros".

Bonig també ha lamentat que no hi haja "ni un euro" per a acabar amb les llistes d'espera en sanitat. "La monserga que l'esquerra és social i quan governa són més socials que quan governa el centre dreta és mentida perquè en 2015 el pressupost per a despesa social era del 86,8%, mentre que en 2019 és del 82%", ha subratllat.

Per tant, ha insistit que són uns comptes que no suposen "res nou sota el sol". "Sempre que governa el PSOE hi ha misèria, pobresa i clientelisme", ha subratllat per a concloure: "És un pressupost per a enganyar als valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento