Comunitat Valenciana

El rei assistirà el 7 de novembre a València als Premis Rei Jaume I i la Nit de l'Economia Valenciana

  • El rei Felip VI entregarà el pròxim 7 de novembre en la Llotja de la Seda de València els Premis Rei Jaume I, que commemoren els seus 30 anys d'existència i que reconeixen la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i l'emprenedoria espanyola més capdavantera, ha informat la fundació organitzadora. Hores després, el monarca assistirà a la Nit de l'Economia Valenciana, en aquest acte acompanyat per la reina Letizia.

Els sis guanyadors d'aquesta edició dels Jaume I són María Vellet Regí, en la categoria d'Investigació Bàsica; Xavier Freixas Dargallo en Economia; Dolores Corella Piquer en Investigació Mèdica; Íñigo J. Losada Rodríguez en Protecció del Medi ambient; Ramón Martínez-Máñez en Noves Tecnologies; i Enrique Silla Vidal en el premi a l'Emprenedor.

Dos dies abans, el dilluns 5 de novembre, tots ells explicaran en roda de premsa les seues principals línies d'investigació. A més, a continuació participaran en una xarrada oberta al públic en la qual explicaran de manera divulgativa els seus treballs, actuals i futurs.

Aquestes sessions s'organitzen per sisé any consecutiu i han comptat des del seu inici amb una gran assistència d'estudiants i professors universitaris, així com de representants del món de l'empresa. Tots dos esdeveniments se celebraran en la seu de la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats (FVEA).

Al llarg de tres decennis s'han reconegut a un total de 146 premiats. Investigació Bàsica és la categoria que compta amb major nombre de guardonats, 31 (el primer any va haver-hi dos premiats d'aquesta especialitat); li segueix Economia amb 30; Investigació Mèdica/ Medicina Clínica amb 26; Protecció del Medi ambient amb 24; Noves Tecnologies, 19; i Emprenedor, el més recent, 9. Existeixen altres dos distincions que ja no es convoquen: Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat, amb 6 premiats, i Compromís Social, amb un, detallen els impulsors d'aquestes distincions.

Durant aquests 30 anys han participat com a jurats més de mil personalitats de diferents àmbits, dels quals 60 són Premis Nobel en especialitats com Física, Química, Medicina i Fisiologia, i Economia; i s'han registrat prop de 3.000 candidatures en les diferents matèries.

D'altra banda, els reis presidiran la Nit de l'EconomiaValenciana, que es desenvoluparà en el Palau de les Arts a partir de les 19.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento