Comunitat Valenciana

La joiera de la suposada tiara d'Eva Perón accepta dos anys de presó per no retornar la peça, que segueix desapareguda

  • Una joiera de València ha acceptat dos anys de presó per quedar-se amb una tiara de diamants que podria haver pertangut a Eva Perón i que havia venut a un col·leccionista d'art amb el qual, després de la transacció, va acordar la seua cessió amb la finalitat de que ella la posara en venda en exposicions i fires. Una vegada en possessió de la joiera de nou, la tiara va desaparéixer. Per açò, haurà d'indemnitzar el comprador amb 900.000 euros, preu pel qual es va produir la venda.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS - Archivo
Ciutat de la Justícia de València

La pena de presó de dos anys, que se suma a dos condemnes anteriors també relacionades amb el robatori d'aquesta i altres joies i per les quals la dona està ja a la presó, i la indemnització fixada en 900.000 euros figuren en l'acord de conformitat aconseguit per la defensa de la joiera i el Ministeri Fiscal en el juí que se seguia en la secció cinquena de l'Audiència de València aquest passat dimarts, segons han confirmat a Europa Press fonts jurídiques.

La conformitat estableix que l'acusada assumeix l'obligació d'indemnitzar amb 900.000 euros el propietari de la tiara, encara que "l'impagament de la responsabilitat civil derivada d'un delicte no modifica la condemna de presó", segons ha avançat el diari 'Les Províncies' aquest dimecres.

La joiera, que té un establiment en el centre de València, va vendre la suposada tiara d''Evita Perón' al comprador -un col·leccionista d'art- i, posteriorment, li va proposar que li la cedira temporalment amb la finalitat de posar-la en venda en exposicions i fires.

Posteriorment, al desembre de 2009, la dona va patir un robatori per part d'un home que es va fer passar per xeic àrab i el que va simular ser el seu secretari per peces valorades en 10 milions d'euros, entre elles, aquesta tiara atribuïda a 'Evita Perón'.

Part del botí va ser recuperat per la Policia Nacional en una operació que va comptar amb el suport de la Interpol. Seguidament, el jutjat va designar la dona com a depositària de dos parells de pendents, un anell i un anell.

No obstant açò, eixe mateix dia, el tribunal va dictar una interlocutòria en la qual s'acordava l'entrega de les joies en un parell de mesos després, una cosa al que la joiera es va oposar, per la qual cosa el fiscal la va acusar d'un delicte de malversació i d'un altre de desobediència a l'autoritat. La dona també va ser jutjada per vendre joies del botí recuperat i que se li havien retornat en forma de dipòsit.

Així, després de recuperar les peces que li havien sigut robades per la banda que la va estafar, el col·leccionista d'art va reclamar a la joiera que li retornara la tiara i aquest mai ho va fer. Ara, la tiara atribuïda a Eva Perón es troba desapareguda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento