Comunitat Valenciana

Compromís demana explicacions a Bonig pels àudios de Villarejo i PSPV al·ludeix als "tentacles" de Cotino en la Policia

  • El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha demanat explicacions a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, després de les últimes gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo, que revelarien que va alertar Juan Cotino que la Policia anava a realitzar registres pels casos Gürtel i Brugal, mentre el socialista Manolo Mata ha assenyalat que l'ex-director general de la Policia mantenia "els seus tentacles" en el cos.

Ferri ha assenyalat que eixos àudios demostren "la connivència que tenia el PP amb determinades forces policials, en aquest cas el senyor Villarejo, que els protegien mentre periodistes, polítics i altres òrgans intentaven combatre eixa corrupció" i "patien a vegades fins i tot amenaces i precarietat en eixa lluita".

"El PP comptava amb eixa ajuda de Villarejo per a tapar les seues vergonyes, no sabem bé què és el que va ocultar o el que va poder arribar a fer eixe home", ha assenyalat, ressaltant que és "un cas molt greu" perquè s'estava intentant "descafeïnar acusacions" contra els 'populars'.

Per açò, ha demanat a Bonig que "isca i demane perdó" i done explicacions polítiques "del que hi havia darrere", al mateix temps que espera que hi haja "responsabilitats polítiques".

Manolo Mata ha indicat, per la seua banda, que "eixe grau de corrupció del PP incrustat en totes les administracions suposava poder manipular l'administració de justícia i la policia on podien". "Brugal hui és una bomba perquè, entre altres raons, ja se'n va sabent com alertaven Cotino, que va ser director general de la Policia, i seguia amb els seus tentacles" en eixe cos.

Al seu juí, es tracta de "revelacions molt preocupants" i ha agregat que "no era possible eixe nivell de corrupció sense complicitats i sense un aparell que ho tapara durant quasi dècades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento