Comunitat Valenciana

Arriben quatre pasteres més a Benidorm, la Mata i Calp i s'eleven a set les embarcacions localitzades

  • Efectius de Creu Roja estan atenent 20 persones arribades en pastera a les costes de Benidorm i de la Mata, entre Torrevieja i Guardamar del Segura; a més, es treballa sobre una tercera pastera arribada a Calp, la segona en eixa localitat aquest divendres, amb el que s'eleva a set les embarcacions arribades a la província d'Alacant aquest divendres, en les quals viatgen unes 67 persones a bord.
Agents atenen alguns dels immigrants arribats
Agents atenen alguns dels immigrants arribats
GUARDIA CIVIL
Agents atenen alguns dels immigrants arribats

Segons Creu Roja, aquestes últimes quatre embarcacions se sumen a la qual va arribar la passada mitjanit amb 12 persones al Port d'Alacant, i a les 27 persones -huit són menors-, arribades a Cap Roig i Cala Mosca (Orihuela Costa) i a les huit -dos d'elles menors-, de Calp, localitzades a primera hora del matí.

Així mateix, la Comandància de la Guàrdia Civil ha detallat que han sigut les estacions que integren el Sistemes Integral de Vigilància Exterior (SIVE) les que han detectat les pasteres i han indicat que una pastera, albirada a la Vila Joiosa anava buida i que han actuat per a atendre els immigrants a la seua arribada.

Creu Roja ha explicat que els seus efectius han atès sis persones -dos d'elles diuen ser menors-, arribades en una pastera a la zona del parc natural de Serra Gelada, segons han informat a Eupora Press fonts de l'Ajuntament de Benidorm.

Els immigrants són tots homes, presenten un bon estat de salut i romanen detinguts en la Comissaria de Benidorm, han detallat les mateixes fonts. La Policia Local de Benidorm està utilitzant un 'dron' i una llanxa para tracta de localitzar les persones que podrien estar per la zona.

Així mateix, a primera hora de la vesprada, Creu Roja ha indicat que s'ha donat avís de l'arribada de dos pasteres més, en les quals viatjarien unes 20 persones, a la zona de la Mata, entre els termes de Guardamar del Segura i Torrevieja.

INTERVENCIONS

Segons dades de Creu Roja, al llarg de 2018 s'han realitzat, incloent les dades provisionals d'aquest divendres, 33 intervencions en les quals s'ha atès sanitàriament unes 222 persones a bord, d'elles 54 menors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento