Comunitat Valenciana

El Consell inicia les actuacions per a pal·liar els danys produïts per les pluges

  • Els ajuntaments disposaran d'un termini de 45 dies per a presentar les estimacions de danys.
  • Es van superar sobradament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats.
Gota freda a Benicarló
Gota freda a Benicarló
AYTO DE BENICARLÓ
Gota freda a Benicarló

El Consell ha aprovat iniciar les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l'episodi de fortes pluges ocorregudes a la Comunitat Valenciana els dies 18, 19 i 20 d'octubre, que van deixar registres de precipitació acumulats que van superar sobradament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats.

A més, el temporal va ocasionar importants danys a béns i infraestructures, així com despeses derivades de les actuacions urgents com a conseqüència del temporal, per part de les diferents administracions.

Davant aquesta situació, el Consell comença les accions per a aconseguir, "al més prompte possible la tornada a la normalitat de totes les zones afectades pel temporal en tota la Comunitat Valenciana", ha indicat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Aquest acord arreplega l'inici, amb caràcter d'urgència, d'un procés en el qual els municipis afectats, prèvia acreditació d'haver patit una situació extraordinària mitjançant l'aportació d'un informe del fenomen meteorològic, tant en intensitat com en amplitud, poden presentar les estimacions de danys.

Els ajuntaments disposaran d'un termini de 45 dies, a comptar des de l'endemà al de la publicació d'aquest acord en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a, amb el suport dels servicis tècnics de la Generalitat i, si escau, amb el dels servicis tècnics de les diputacions provincials, presentar les estimacions de danys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento