Comunitat Valenciana

La Generalitat destaca la recuperació de l'ocupació encara que segueix la "important escletxa de gènere"

  • El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat positivament la disminució de l'atur en 8.500 persones a la Comunitat Valenciana al tancament del tercer trimestre, encara que ha subratllat que "les dades segueixen corroborant l'existència d'una important escletxa de gènere en el mercat laboral valencià, ja que la reducció de l'atur s'ha produït íntegrament entre els homes".

L'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) arreplega que 8.500 persones han abandonat l'atur i s'han creat 8.000 nous llocs de treball a la Comunitat, així com que la taxa d'ocupació ha augmentat en 0,2 punts i la de atur ha baixat en 0,3 punts fins al 15,3%.

A més d'aquestes xifres, el titular d'Ocupació ha ressaltat el fet que 13.400 famílies valencianes hagen deixat de tindre tots els seus membres desocupats. Per tant, es tracta d'un balanç que "confirma la sòlida recuperació del mercat de treball en la nostra Comunitat", ja que ha subratllat que la regió és la tercera d'Espanya on més s'ha reduït l'atur.

En concret, la taxa d'atur de la Comunitat Valenciana se situa en el tercer trimestre de 2018 en el 15,3% de la població activa, 2,2 punts menys que fa un any i 0,3 menys que el trimestre anterior. La d'homes és del 13,5%, 0,6 punts menys que el trimestre anterior, i la de dones és del 17,4% i no ha experimentat variació en tres mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento