Botiguers denuncien una onada de furts a l’Eixample

  • Comerciants de dues illes de cases són víctimes de robatoris cada setmana.
  • En un any, la Guàrdia Urbana hi ha detectat un centenar de fets delictius.
Cuatro de los comercios asaltados recientemente en el Eixample Dret, incluido el local vacío donde robaron un generador.
Cuatro de los comercios asaltados recientemente en el Eixample Dret, incluido el local vacío donde robaron un generador.
Cuatro de los comercios asaltados recientemente en el Eixample Dret, incluido el local vacío donde robaron un generador.
Els comerciants de l’illa compresa entre els carrers València, Mallorca, Aragó i Bailén han aixecat la veu per reclamar més presència policial després de reproduir-se els darrers dies l’onada de robatoris que havien patit el 2006.

Els afectats asseguren que la presència policial a l’Eixample Dret és inexistent i es limita a la Sagrada Família i al passeig de Gràcia i això ho aprofiten els lladres.

Fonts policials han assegurat a 20 minutos que no és normal aquesta allau de robatoris, però discrepen de les víctimes quan parlen de manca de policies al carrer. "Fa dos anys", explica un dels comerciants afectats, "el tema va arribar fins i tot al Parlament".

Llavors, la Policia ja va quantificar en uns 80 els assalts als comerços de les dues illes. «Ara podrien superar el centenar», afirmen fonts de la Guàrdia Urbana del districte.

20 robatoris al mes

Des de primers d’any, 20 comerços han estat assaltats a la mateixa zona amb idèntic sistema. Una papereria al carrer València, que ja havia estat objecte de robatori dos mesos abans, i un comerç de productes naturals.

A la cantonada amb el carrer Bailén, una òptica, dos bars (dos assalts), una farmàcia (tres vegades), un restaurant, un comerç de telefonia i, fins i tot, un local buit, "en el que només hi havia un generador d’electricitat" que també es van endur.

Els veïns i botiguers sostenen que no són bandes organitzades, sinó que més aviat es tracta de joves que rebenten sense miraments persianes i tanques metàl·liques per robar ràpid.

Afirmen que tenen una de les concentracions de delinqüència més alta de la ciutat i, per això, volen més policia.

Reunió del Consell de Seguretat

El nou Consell de Seguretat de Catalunya va estrenar-se ahir i vol convertir-se en un punt de trobada entre administracions i societat civil per millorar les polítiques públiques de seguretat.

L’òrgan és consultiu i participatiu, però donarà una "autoritat política i social importantíssima" a les recomanacions que n’emanin, segons va indicar el conseller d’Interior, Joan Saura.

L’ens es reunirà dos cops cada any, avaluarà la seguretat a Catalunya i en promourà millores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento