Comunitat Valenciana

Mor l'exministra valenciana Carmen Alborch

  • El passat 9 d'Octubre va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.
  • Durant la seua trajectòria també fou diputada i portaveu socialista a l'Ajuntament de València.
Actes de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en el Palau de la Genera
Actes de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en el Palau de la Genera
Enrique Palomares - Europa Press
Actes de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en el Palau de la Genera

La política, professora i escriptora valenciana Carmen Alborch -ministra de Cultura en el govern del PSOE entre 1993 i 1996- ha mort als 70 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes.

L'última aparició pública d'Alborch es va produir el passat 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat. En el seu discurs, ja que va exercir a més com a portaveu dels guardonats, va asseverar que el feminisme "havia de ser declarat Patrimoni de la Humanitat".

Carmen Alborch va ser ministra de Cultura del Govern entre 1993 i 1996, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l'alcaldia de València, exercint de portaveu socialista en l'Ajuntament fins a juny de 2011.

En el seu currículum figuren nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat entre dones i homes, com a Premi de Dones Progressistes, Premi Meridiana de la Junta d'Andalusia, Premi Rosa Manzano 2007 o Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. També fou nomenada sòcia d'honor de l'Associació Clàssiques i Modernes i de l'Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT). A més, ha rebut també el Premi Generant Art 2015 concedit per l'Associació Generant Art de dones artistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento