Comunitat Valenciana

Associats de la UV desconvoquen parcialment la vaga com a gest de "bona voluntat" després de ser cridats a arbitratge

  • L'assemblea de professorat associat de la Universitat de València (UV) ha desconvocat les parades que tenia previst realitzar aquest dimecres i demà dijous per a seguir reivindicant millores en les seues condicions laborals com a "gest de bona voluntat" després de ser cridats al Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) el pròxim 30 d'octubre. D'aquesta manera, el col·lectiu desconvoca parcialment la vaga, encara que de moment manté la de les jornades del 28 i 29 de novembre.

La plataforma explica que aquesta decisió s'ha adoptat després de rebre el comité de vaga una convocatòria per a un arbitratge en el TAL. "A causa d'aquesta proposta i com a gest de bona voluntat considerem convenient desconvocar parcialment la represa de la vaga els dies 24 i 25 d'octubre però mantenim la dels dies 28 i 29 de novembre fins al dia de mediació".

La portaveu dels docents, Isabel de la Cruz, ha assenyalat a Europa Press que els associats acudiran a la trobada en el TAL amb l'"esperança" que es puga arribar a un acord, ja que la seua intenció "sempre ha sigut negociar". "Per nosaltres no va a quedar", ha asseverat.

Així mateix, ha comentat que els associats desconeixen amb quina proposta acudirà la Universitat, ja que la que va fer la rectora, Mavi Mestre, quan va ser triada i que va firmar la mesa negociadora "no s'ha dut a terme". També ha lamentat la lentitud amb la treballa la mesa de negociació d'un conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes, que "no acaba de fer res".

De la Cruz ha agregat que tampoc s'ha executat la iniciativa d'equiparar la retribució dels docents associats als de la Universitat d'Alacant, que no és el que demanen els de València perquè, encara així, estarien "per davall de moltes universitats espanyoles i seguiria sent un salari de misèria" però podria ser "un detall".

Per tant, l'assemblea d'associats es mostra "expectant" davant la mediació i insisteix: "Sempre que es puga negociar, negociarem; el de fer mobilitzacions i aturades és perquè no ens deixen altra eixida".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento