Comunitat Valenciana

El Defensor del Poble veu "difícil" posar "en dubte" la decisió del Suprem sobre les hipoteques

  • El Defensor del Poble d'Espanya, Francisco Fernández Marugán, ha recordat aquest dimarts que la funció de la institució no passa "mai" per entrar en els contractes privats ni en "món jurisdiccional". Així, en ser preguntat aquest dimarts per la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre els préstecs hipotecaris, ha comentat: "Va a ser molt difícil que puguem entrar a posar en dubte alguna cosa que se celebra, ni més ni menys, que en el Tribunal Suprem. No em contemple en eixe territori".
Francisco Fernández Marugán
Francisco Fernández Marugán
EUROPA PRESS
Francisco Fernández Marugán

Marugán s'ha pronunciat així en atenció als mitjans a Alacant, on participa en les jornades de defensors del poble d'Espanya. Qüestionat per la polèmica generada, el Defensor espanyol ha dubtat que "ningú" es dirigisca a la institució "demanant actuacions".

No obstant açò, ha assenyalat que la qüestió "ha saltat ahir" i "ací pot haver-hi persones que es dirigisquen al Defensor amb una queixa, però cal esperar uns dies".

"Ja veurem el que dóna de sí l'assumpte, però no em contemple en eixa història", ha plantejat i ha recordat que el marc del Defensor està "relativament vetat" al "funcionament bo o roín de les administracions" i a l'"incompliment dels drets humans". "No puc ficar-me en el món del Dret i de la Justícia, perquè són un altre poder de l'Estat i tenen la seua lògica interna", ha continuat.

Qüestionat sobre la possibilitat que algú se sentira perjudicat, Marugán ha comentat: "Poguera donar-se el cas, però ho hauria de justificar; caldrà esperar; no crec que que hi haja molts casos".

Així mateix, ha resolt el Defensor no podria actuar d'ofici i s'ha preguntat per "quina imperfecció" existeix perquè instar de part una investigació. Qüestionat sobre la indefensió jurídica, ha assenyalat que el Defensor "no està per a eixes coses, per a eixes coses estan els tribunals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento