Desmantellada la xarxa de distribució de càrnics insalubres amb 1.000 tones intervingudes i 6 detinguts
Desmantellada la xarxa de distribució de càrnics insalubres amb 1.000 tones intervingudes i 6 detinguts GUÀRDIA CIVIL

Així ho han donat a conéixer en roda de premsa el coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, Amador Escalada; el subdelegat del Govern a València, José Roberto González; el subdirector general de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat; i el capità de la unitat orgànica de Policia Judicial de la comandància de València, José Ángel Millán, els qui han assegurat que ja fa mesos que tots els productes intervinguts van ser retirats del marcat.

Els membres de l'organització, que pertanyien a diverses empreses que formaven part de l'entramat, es dedicaven a introduir en el mercat aliments en condicions roïnes i en diversos formats. Per a açò, modificaven les dates de caducitat de productes que eren retornats pels supermercats per a posteriorment revendre'ls a través d'altres empreses del grup.

Els presumptes autors de la trama perseguien reduir costos i maximitzar beneficis. D'una banda, evitaven el desemborsament a l'hora de destruir els productes caducats. A més, aconseguien nous ingressos amb la manipulació de les dates de caducitat de les peces senceres o bé trossejant els productes i introduint-los una altra vegada en el mercat a un preu molt competitiu.

L'operació va arrancar el passat mes de juny quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement a través de la Conselleria, de la localització per part d'inspectors de Sanitat d'una empresa clandestina dedicada a la distribució de productes càrnics insalubres.

La fase d'explotació d'aquesta operació va culminar amb la detenció de sis persones i investigació d'altres huit, tots homes de nacionalitat espanyola i d'edats compreses entre els 25 i 60 anys, als qui se'ls imputen delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig.

ESCORCOLLS A MADRID I VALÈNCIA

Els agents han realitzat tres escorcolls i més de trenta inspeccions a empreses de les localitats valencianes d'Alzira i Algemesí, així com a la localitat madrilenya d'Alcobendas, en els quals s'han immobilitzat més de 1.000 tones de productes càrnics en mal estat, que ja han començat a destruir-se, per valor d'uns 5 milions d'euros.

Al voltant de 20 empreses a la Comunitat Valenciana en l'àmbit de l'elaboració, distribució i del comerç minorista estan implicades en els fets, la qual cosa ha portat a realitzar 300 inspeccions en diferents establiments on hi havia constància d'una possible distribució.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera instància número 3 d'Alzira, que compta ja amb 33 informes de la Conselleria que assenyalen que pràcticament el cent per cent de les partides immobilitzades no són aptes per al consum i s'han de destruir. El jutjat ja ha autoritzat la destrucció d'unes 100 tones i en les pròximes setmanes anirà decretant la destrucció de totes les partides.

Consulta aquí más noticias de València.