Comunitat Valenciana

Les mascotes podran anar en l'EMT, però amb transportí i amb una targeta pròpia

  • El futur reglament de l'empresa pública obrirà la porta als animals, una cosa en l'actualitat prohibit. 
  • Hauran d'estar vacunats, anar damunt o al costat de l'amo i es limitaran a tres per autobús.
  • Un bo amb les dades del gat o gos i de l'amo permetrà realitzar viatges durant dos anys.
  • La borsa per a transportar a les mascotes delimitarà la grandària de les quals poden pujar al bus.
El concejal de Movilidad Sostenible, Giuseppe Grezzi, y la edil de Bienestar Animal, Gloria Tello, durante la presentación del carné EMT mascota.
El concejal de Movilidad Sostenible, Giuseppe Grezzi, y la edil de Bienestar Animal, Gloria Tello, durante la presentación del carné EMT mascota.
20MINUTOS.ES
El concejal de Movilidad Sostenible, Giuseppe Grezzi, y la edil de Bienestar Animal, Gloria Tello, durante la presentación del carné EMT mascota.

Els animals de companyia podran accedir als autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València quan s'aprove el nou reglament, actualment en tramitació, però amb condicions.

Aquest nou text legal, que no es revisava des de fa 13 anys, s'actualitzarà amb demandes ciutadanes i amb mesures com la relativa a les mascotes, inclosa en el programa electoral amb el qual Compromís va concórrer als comicis de 2015.

Els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i de Benestar Animal, Gloria Tello, van detallar ahir els principals punts del text, encara subjecte a modificacions, ja que es tracta d'un esborrany.

La novetat més destacada és la creació d'un bo mascota, el títol que permetrà viatjar als animals acompanyats dels seus amos. L'adquisició i formalització de la targeta, que inclou el nom i la foto de l'animal i les dades de l'amo, costarà cinc euros, i permetrà la realització de viatges il·limitats per al gos o gat durant un període de dos anys.

Això sí, l'accés al bus estarà condicionat a la possessió d'aquest títol i al fet que l'animal vaja sempre en un transportí de 45x35x25 centímetres. Tot aquell que excedisca aquestes mesures no podrà accedir a l'autobús, excepte els gossos-guia i els animals terapèutics, que ja estaven exempts de la prohibició en la normativa actual.

Tello va afirmar que la iniciativa “no és una mesura precipitada, sinó fruit d'un treball previ d'estudi i documentació” en el qual s'ha analitzat el que ja fan en els seus sistemes de transport 18 ciutats, entre elles Madrid, Barcelona, Sevilla, Zaragoza, Londres o París.

Tres com a màxim per autobús

La presència en el bus de les mascotes, que hauran d'anar amb el transportí tancat durant el trajecte, estarà a més condicionada al fet que no suposen un perill o molèstia per al conjunt dels viatgers. El nombre d'animals estarà a més limitat a tres com a màxim per autobús, i es col·locaran en la falda del propietari, sobre el mateix o als seus peus.

El conductor o inspector tindran capacitat per a demanar que es baixen del vehicle amb un motiu justificat i “sempre prevaldrà l'humà”, per la qual cosa es podrà demanar a l'amo d'un animal que canvie la seua ubicació en cas de conflicte o molèstia. A més, no es podrà viatjar amb animals exòtics ni perillosos.

Respecte al títol del bo mascota, permetrà a l'animal viatjar en companyia del seu amo de forma il·limitada durant dos anys, té un preu d'expedició de 5 euros i s'haurà d'ensenyar i validar quan s'accedisca a l'autobús. Portarà una foto de la mascota i, per a la seua tramitació, s'haurà de presentar la cartilla sanitària de l'animal amb totes les vacunes en regla.

Altres mesures 

El nou reglament, format per 26 articles, inclou altres novetats, com les relatives a invidents i persones amb mobilitat reduïda, que ja no estaran obligades a demanar la parada. A més, els vehicles podran parar fora de marquesines per a deixar dones a la nit per motius de seguretat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento