Li neguen l’ajut al lloguer tot i que sols ha estat 15 dies a l’atur en sis anys

  • No opta al xec de 210 euros per no tenir feina dues setmanes.
  • Demanen "sis mesos d’antiguitat" i ella n’ha treballat 72.
  • 5.489 catalans tenen el mateix problema.

Jéssica acaba de complir 25 anys. En fa quatre que té un pis llogat a Ciutat Vella. Treballa des dels 18, però no cobrarà els 210 euros mensuals de l’ajut al lloguer.

El seu cas és semblant al dels 5.489 catalans d’entre 22 i 30 anys que han demanat l’ajuda. Només hi ha una diferència: "Ni m’han deixat presentar la sol·licitud", explica indignada.

Un funcionari li va recomanar que no fes la petició. Per què? Perquè en els darrers sis mesos tenia un parèntesi de quinze dies en la seva cotització.

Els requisits que es demanen són: "Acreditar una vida laboral, com a mínim, de sis mesos d’antiguitat, immediatament anteriors al moment de la sol·licitud, o una durada prevista de la font d’ingressos d’almenys 6 meses comptats des del dia de la sol·licitud", indica el fulletó oficial.

La paradoxa d’aquest cas és que Jéssica porta cotitzant sis anys (72 mesos), gairebé deu cops més del que es demana, però amb aquella petita excepció. I ara, tot i que treballa en una empresa d’assegurances, ho fa amb una ETT "que tant pot durar quatre anys com tres mesos".

Per tant, no pot acreditar que seguirà treballant.

Molta paperassa

"Disposo de tota la documentació que sol·liciten (que no és poca, sinó moltíssima). Així és que em vaig dirigir a l’oficina d’habitatge del meu districte. Vaig perdre hores de treball perquè l’horari és només de 10 a14 hores", va explicar Jéssica.

"Però quina va ser la meva sorpresa quan em vam dir que no poden presentar la meva sol·licitud perquè he estat quinze dies d’octubre sense treballar", lamenta indignada: "O sigui, que porto treballant sis anys seguits menys mig mes, i em neguen l’ajut".

Jéssica espera, ara sí, que li concedeixin els 210 euros mensuals quan ho demani per segon cop d’aquí a dos mesos. "Treballaré en el negoci familiar. Empalmaré el treball d’ara amb el que començaré allà". Aleshores portaré més de sis mesos consecutius. "Estic impacient per veure l’excusa que em donaran llavors", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento