Comunitat Valenciana

Bloc i País demana l'alliberament dels 'Jordis' i de la resta de presos del procés

  • "Un any després, encara és més penetrant la vergonya d'un procés judicial que no se sosté enlloc", asseguren.
  • Reclamen a l'Executiu central que dialogue i inicie amb el Govern català un referèndum d'autodeterminació.
  • L'entitat és la corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià, formació integrada en Compromís.
Imatge d'arxiu dels 'Jordis'
Imatge d'arxiu dels 'Jordis'
ARCHIVO
Imatge d'arxiu dels 'Jordis'

Bloc i País (BiP), corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià -formació integrada en Compromís-, ha demanat l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en considerar que "un any després, encara és més penetrant la vergonya d'un procés judicial que no se sosté enlloc i la deriva autoritària i antidemocràtica de l'Estat espanyol a l'hora d'abordar els seus problemes nacionals".

Els líders de les associacions civils Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana (ANC), respectivament, es troben a la presó preventiva des de fa un any, acusats de rebel·lió i sedició per les manifestacions del referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre de 2017, recorda BiP en un comunicat.

El coordinador de Bloc i País, Vicent Fernàndez i Capilla, ha argumentat sobre aquest tema que "si qualsevol democràcia, per a definir-se com a tal, hauria d'enfrontar aquests problemes des de la política i no des de la repressió, el fet que els 'Jordis' estiguen acusats d'una violència absolutament inexistent desacredita el sistema judicial espanyol i els poders de l'Estat per a garantir un juí just i imparcial".

"Un any després, també hem vist que s'ha confirmat el que tots ja sabíem quan Espanya va empresonar els 'Jordis': en qualsevol altre estat de la Unió Europea serien persones lliures, com s'ha demostrat amb els casos dels exiliats", ha recalcat.

A pesar d'açò, ha lamentat que "és trist constatar com aquests fets no han fet reflexionar la classe política espanyola, la qual ha continuat degradant més i més la seua democràcia en nom d'una unitat nacional que sempre han posat per damunt de la voluntat de les persones i els pobles que ho haurien de conformar".

Canvi de 180 graus

Davant aquesta situació, el coordinador de BiP ha reivindicat que "cal que l'Estat espanyol faça un canvi de rumb de 180 graus en l'enfocament d'aquest problema".

"Començant pel Govern, que és qui ha guiat i manat en les actuacions de la Fiscalia", ha subratllat, per a instar al fet que "alliberen els presos polítics, que només ho estan per una voluntat de venjança i castic exemplar".

En la mateixa línia, ha reclamat a l'Executiu central que dialogue i inicie amb el Govern de Catalunya un referèndum d'autodeterminació per a "donar una eixida democràtica i negociada a un conflicte que és estrictament polític".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento